Miniştrii de externe UE vor să impună sancţiuni responsabililor de moartea lui Navalnîi

Miniştrii de externe ai Uniunii Europene au convenit luni să impună sancţiuni persoanelor şi organizaţiilor care poartă responsabilitatea pentru moartea liderului opoziţiei ruse Aleksei Navalnîi, a anunţat şeful politicii externe a UE, Josep Borrell, relatează Reuters.

Decizia miniştrilor a fost luată la o zi după ce liderul rus Vladimir Putin a revendicat o victorie zdrobitoare în alegerile care i-au adus al cincilea mandat de preşedinte şi pe care guvernele occidentale le-au condamnat ca fiind incorecte şi nedemocratice, în timp ce China, India şi Coreea de Nord au oferit felicitări.

După o reuniune la Bruxelles, Borrell a declarat că miniştrii din cele 27 de state membre ale UE au convenit să sancţioneze “în jur de 30 de persoane şi entităţi” – pe care nu le-a identificat – care sunt “responsabile pentru uciderea lui Aleksei Navalnîi”.

Autorităţile ruse spun că Navalnîi, cel mai proeminent critic al lui Putin, a murit la 16 februarie într-o închisoare din Arctica, din cauze naturale, la vârsta de 47 de ani.

Soţia lui Navalnîi, Iulia Navalnaia, l-a acuzat pe Putin că l-a ucis. Liderii occidentali au declarat că Putin şi statul rus sunt responsabili în ultimă instanţă pentru moartea sa.

Comenteaza cu profilul facebook

Distribuie articolul:

Navalniisanctiuni ueucigasi navalnii
redactia

Alte stiri de interes