Ministrul Adrian Veștea s-a întâlnit cu Hiroshi Ueda, ambasadorul Japoniei la București

Ministrul Adrian Veștea s-a întâlnit cu Hiroshi Ueda
Ministrul Adrian Veștea s-a întâlnit cu Hiroshi Ueda

Ministrul Dezvoltării, Lucrărilor Publice și Administrației, Adrian Veștea, s-a întâlnit cu ambasadorul Japoniei la București, E.S. domnul Hiroshi Ueda.

România și Japonia dezvoltă parteneriate în domeniul cercetării și dezvoltării și al reducerii riscului seismic. În cadrul întâlnirii, s-a discutat despre două domenii de interes comun pentru România și Japonia: cercetarea și dezvoltarea, dar și reducerea riscului seismic.

”În domeniul cercetării și dezvoltării, am convenit asupra unor colaborări pentru construirea unui centru de producție de optică de mare putere, în sprijinul activităților experimentale cu laseri de mare putere de la ELI-NP de la Măgurele.

Acest centru va fi o investiție importantă pentru România, care va contribui la crearea de noi oportunități de cercetare și dezvoltare în domeniul tehnologiilor de ultimă oră.

De asemenea, am convenit asupra organizării unei conferințe româno-japoneze pe problematica reducerii riscului seismic al clădirilor. Japonia are o experiență vastă în acest domeniu, iar cooperarea cu experții japonezi ne va ajuta să îmbunătățim programele guvernamentale de reducere a riscului seismic și să facem România mai sigură.

Aceste colaborări sunt importante pentru România, deoarece ne ajută să dezvoltăm infrastructura și tehnologia țării noastre și să ne îmbunătățim siguranța.”, a declarat ministrul liberal Adrian Veștea.

Comenteaza cu profilul facebook

Distribuie articolul:

adrian vesteaambasadorul japonieivestea ambasadorul japoniei
Mihnea Tudor
Mihnea Tudor este unul dintre jurnaliștii care publică articole pe site-ul stiripescurt.ro, cu o experiență de peste 7 ani în presa, pe domenii diverse, de la politica, externe, eveniment, sport etc.

Alte stiri de interes