Ministrul Apărării Naţionale, în vizită oficială în Statele Unite ale Americii

Nicolae-Ionel Ciucă, ministrul Apărării Naţionale, se află în vizită oficială în Statele Unite ale Americii, în perioada 7-11 octombrie, la invitaţia secretarului american al apărării, Mark T. Esper.

Ministerul Apărării a anunţat, miercuri, că ministrul Nicolae Ciucă va avea o serie de întâlniri cu înalţi oficiali ai Departamentului Apărării SUA şi va depune o coroană de flori la Mormântul Ostaşului Necunoscut din Cimitirul Militar Naţional Arlington.

“Vom avea mai multe întâlniri la Washington, D.C. cu înalţi oficiali americani în care vom aborda preocupările noastre legate de evoluţiile din domeniul securităţii în regiunea Mării Negre, şi, în context, necesitatea unei abordări coerente şi consistente a posturii de apărare şi descurajare în flancul estic al Alianţei Nord-Atlantice. Vom reafirma angajamentul României de a continua pe direcţia dezvoltării capacităţii sale de apărare prin programe de instruire şi de înzestrare cu sisteme de armament şi echipamente performante şi vom discuta despre modalităţile de consolidare a Parteneriatului strategic cu SUA“, a declarat ministrul Nicolae-Ionel Ciucă.

Ministrul este însoţit în vizita oficială din SUA de şeful Statului Major al Apărării, generalul-locotenent Daniel Petrescu şi de Simona Cojocaru, secretarul de stat şi şef al Departamentului pentru Politica de Apărare, Planificare şi Relaţii Internaţionale.

Comenteaza cu profilul facebook

Distribuie articolul:

ciuca vizita statele unite ministrul apararii vizita in sua nicolae ciuca in sua
Mihnea Tudor
Mihnea Tudor este unul dintre jurnaliștii care publică articole pe site-ul stiripescurt.ro, cu o experiență de peste 7 ani în presa, pe domenii diverse, de la politica, externe, eveniment, sport etc.

Alte stiri de interes