Guvern

Ministrul Apărării Naţionale, în vizită oficială în Statele Unite ale Americii

Nicolae-Ionel Ciucă, ministrul Apărării Naţionale, se află în vizită oficială în Statele Unite ale Americii, în perioada 7-11 octombrie, la invitaţia secretarului american al apărării, Mark T. Esper.

Ministerul Apărării a anunţat, miercuri, că ministrul Nicolae Ciucă va avea o serie de întâlniri cu înalţi oficiali ai Departamentului Apărării SUA şi va depune o coroană de flori la Mormântul Ostaşului Necunoscut din Cimitirul Militar Naţional Arlington.

“Vom avea mai multe întâlniri la Washington, D.C. cu înalţi oficiali americani în care vom aborda preocupările noastre legate de evoluţiile din domeniul securităţii în regiunea Mării Negre, şi, în context, necesitatea unei abordări coerente şi consistente a posturii de apărare şi descurajare în flancul estic al Alianţei Nord-Atlantice. Vom reafirma angajamentul României de a continua pe direcţia dezvoltării capacităţii sale de apărare prin programe de instruire şi de înzestrare cu sisteme de armament şi echipamente performante şi vom discuta despre modalităţile de consolidare a Parteneriatului strategic cu SUA“, a declarat ministrul Nicolae-Ionel Ciucă.

Ministrul este însoţit în vizita oficială din SUA de şeful Statului Major al Apărării, generalul-locotenent Daniel Petrescu şi de Simona Cojocaru, secretarul de stat şi şef al Departamentului pentru Politica de Apărare, Planificare şi Relaţii Internaţionale.

Alte știri de interes

Două avioane de luptă F-16 Fighting Falcon, din lotul de cinci, au sosit în țară

Mihnea Tudor

SUMAL 2.0 intră în vigoare în noiembrie. Începe o nouă luptă cu tăierile ilegale de pădure

Mihnea Tudor

Ministrul de Finanţe, răspuns pentru PSD privind măririle de taxe

Saghin Cristian

Nelu Tătaru recunoaște că sistemul medical are nevoie de o reformă MAJORĂ

Mihnea Tudor

Orban, precizări despre carantina naţională: Cu cât mai mulţi români respectă normele de protecţie sanitară, cu atât viaţa poate fi mai normală

Gloria Pascu

Marcel Vela amintește de bunicul său, într-un mesaj de Ziua Armatei

Mihnea Tudor

Guvernul se gândește să închidă orașele pe timp de noapte

Saghin Cristian

Orban: S-a simţit o schimbare serioasă în opţiunile cetăţenilor din Moldova. Această schimbare va fi răsplătită

Saghin Cristian

Bolnavii asimptomatici sau cu simptome uşoare vor fi monitorizaţi de către medicii de familie

Mihnea Tudor

Acest site folosește cookies. Nu colectăm date personale. Acceptă »