Ministrul Budăi susține decizia lui Marcel Ciolacu de a suspenda negocierile pentru formarea unui nou Guvern

Ministrul Muncii, Marius Budăi declară sâmbătă că decizia preşedintelui PSD Marcel Ciolacu, de a suspenda negocierile pentru formarea unui nou Guvern până la clarificarea situaţiei din Educaţie, dar şi până la finalizarea parcursului legislativ privind pensiile de serviciu, este una în interesul cetăţeanului şi nu al politicianului şi anunţă că:

”Educaţia a peste trei milioane de copii, dar şi veniturile a aproape 300.000 de angajaţi din învăţământul românesc sunt, evident, mult mai importante decât orice viitoare funcţie din Guvernul României!”, afirmă ministrul Muncii pe Facebook.

Budăi arată: ”Decizia preşedintelui PSD Marcel Ciolacu, de a suspenda negocierile pentru formarea unui nou Guvern până la clarificarea situaţiei din Educaţie, dar şi până la finalizarea parcursului legislativ privind pensiile de serviciu, este una în interesul cetăţeanului şi nu al politicianului!”.

Ministrul anunţă că se va afla duminică la Guvern, la negocierile cu sindicatele din educaţie.

”Măine la ora 12 voi fi prezent la Guvern, la negocierile cu sindicatele din Educaţie, din respect pentru cadrele didactice, dar şi pentru ca luni copiii noştri să poată merge la şcoală”, a spus Budăi.
Liderul PSD Marcel Ciolacu a anunţat sâmbătă dimineaţă că orice negociere privind viitorul Cabinet trebuie suspendată până la rezolvarea solicitărilor sindicatelor, dar şi a restanţei majore privind reforma pensiilor speciale, pe care le consideră prioritare.

Liderul PNL, premierul Nicolae Ciucă i-a răspuns liderului PSD Marcel Ciolacu şi a arătat că soluţia pentru revendicările sindicatelor din educaţie este legea salarizării unitare şi că Ministerul Muncii trebuie să realizeze legea şi reforma pensiilor speciale.

De asemenea, Ciucă subliniază că tranziţia la guvernare trebuie să se producă rapid . El anunţă că a convocat duminică o întâlnire cu sindicatele, în condiţiile în care de luni ar urma să înceapă greva generală.

Comenteaza cu profilul facebook

Distribuie articolul:

decizie ciolacumarius budaisuspendare negocieri
Mihnea Tudor
Mihnea Tudor este unul dintre jurnaliștii care publică articole pe site-ul stiripescurt.ro, cu o experiență de peste 7 ani în presa, pe domenii diverse, de la politica, externe, eveniment, sport etc.

Alte stiri de interes