Guvern

Ministrul Dezvoltării: Nu mai putem susţine secretare cu salarii mari

”Acum câteva luni de zile am anunţat o reorganizare din temelii a Ministerului şi asta am făcut. Am hotărât reducerea cu 40% a echipei politice, adică secretari de stat, subsecretari, iar posturile de conducere au fost reduse cu 35%, vom avea mai puţine posturi de conducere, iar numărul de angajaţi, se va reduce cu 25-30%. Ceea ce propunem noi prin restructurare aduce beneficiu cetăţenilor, nu am făcut asta pentru a proteja sau a mă răzbuna pe un salariat sau altul,. Nu îi cunosc, nu am angajat pe nimeni în acest minister”, a declarat m inistrul Ion Ştefan, marți, după protestul angajaților din ministerul său.

Ministrul Dezvoltării, Ion Ştefan, a declarat în legătură cu protestul angajaților concediați că acesția au recurs la această măsură pentru că le este greu să se despartă de salariile și benficiile postului. El a asigurat că funcţionarii bine pregătiţi nu ar trebui să fie îngrijoraţi de măsura reorganizării.

Pentru alţii însă, este extrem de greu să se despartă de borcanul cu miere, de salarii şi alte beneficii, prin aplicarea măsurii reorganizării. În calitate de ministru, îi asigur pe toţi angajaţii că reoganizarea are ca obiectiv principal echitatea – muncă corectă răsplătită cu o plată corectă. Nu mai putem susţine secretare care încasează acelaşi salariu cu cei care au răspundere pe proiecte majore, în valoare de sute de milioane de euro. Precizarea aceasta nu este menită a pune în umbră munca unora, ci doar că este timpul să facem o diferenţiere între responsabilităţile posturilor ocupate în cadrul MLPDA. Avem nevoie de performanţă, nu de întârzieri şi blocaje pentru beneficiari şi cetăţeni”, mai spune Ion Ștefan.

Ministrul Dezvoltării a precizat, într-un comunicat de presă, că a respectat prevederile Hotărârii de Guvern nr. 358 din 30 aprilie 2020 privind organizarea şi funcţionarea Ministerului Lucrărilor Publice, Dezvoltării şi Administraţiei.

Protestul a avut loc la Ministerul Dezvoltării marți dimineață, pentru că unii angajați sunt nemulțumiți de disponibilizările care se fac în minister. Din cei 1500 de angajați pe care îi are în subordine 800 vor pleca acasă, iar o parte dintre ei au primit deja preavize.

Alte știri de interes

Ce spune Nelu Tătaru despre redeschiderea restaurantelor

Mihnea Tudor

Florin Cîțu, despre puterea de cumpărare: ”Ciolacu trebuie să-și ceară scuze românilor”

Mihnea Tudor

Cine intră în carantină și cine în izolare – legea adoptată de Guvern

Mihnea Tudor

Cum sunt definiți termenii carantină și izolare în proiectul de lege adoptat de Guvern

Mihnea Tudor

Nelu Tătaru arată cu degetul spre opoziție și trage un semnal de alarmă pentru cei care părăsesc spitalele

Saghin Cristian

Violeta Alexandru, în centrul unui scandal cu pensionari: Gabriel Mutu se folosește de dramele oamenilor – VIDEO

Gloria Pascu

Orban vrea prelungirea stării de alertă și-i roagă pe cei infectați să rămână în spitale: Depinde de Parlament până să avem o lege

Saghin Cristian

Nelu Tătaru: Am creat un grup de lucru pentru punerea în concordanță a deciziilor CCR privind carantinarea și izolarea

Saghin Cristian

Industria HORECA negociază cu Orban noi reguli pentru a putea redeschide restaurantele

Saghin Cristian

Acest site folosește cookies. Nu colectăm date personale. Acceptă »