Guvern

Ministrul Economiei a solicitat un raport referitor la modul în care a fost finanţat şi construit site-ul de comerţ exterior al României: Ultima ofertă de export este din 8 octombrie 2012

Claudiu Năsui, ministrul Economiei, a solicitat Corpului de control să facă un raport referitor la modul în care a fost finanţat şi construit site-ul de comerţ exterior al României, după ce a descoperit că ultima ofertă de export publicată este din 8 octombrie 2012.

”Uitaţi cum arăta site-ul de comerţ exterior al României! Pagini întregi pe care sunt scrise texte de umplutură menite să existe doar în timpul construcţiei site-ului. Am dat click de curiozitate pe „Modalităţi de susţinere a exportului” şi iată în imagine ce text apare. Ultima ofertă de export este din 8 octombrie 2012, în contextul în care site-ul trebuia, în teorie, să arate oportunităţi de export. I-am rugat să închidă site-ul, mi s-a spus că nu se poate pentru că e făcut într-un proiect cu bani elveţieni şi nu pot să-l închidă. Am cerut corpului de control să facă un raport despre cum a fost finanţat şi făcut acest „portal””, a scris Năsui pe Facebook.

Concluzia sa este că ”efectiv şi-au bătut joc”.

”Dacă aţi fi investitor şi aţi vrea să investiţi într-o ţară în care arată aşa site-ul, aţi mai investi?”, întreabă ministrul USR PLUS al economiei.

”Vorbim de portalul care ar trebui să publice oportunităţile de export pentru România şi care, din 2012 şi până în prezent, nu numai că nu a actualizat această secţiune, dar are pagini întregi rămase cu descrieri încă din timpul construcţiei site-ului. De exemplu, un investitor ar putea vedea pe acest portal la capitolul “Modalităţi de susţinere a exportului” următoarele informaţii: “Modalităţi de susţinere a exportului descriere bla bla” sau “Această secţiune va prezenta ghidurile de afaceri pentru România. Conţinutul pentru această secţiune va fi un text introductiv din Sistemul de gestionare a conţinutului””, conform unei postări de pe pagina d eFacebook a USR PLUS.

Comenteaza cu profilul facebook

Alte știri de interes

Cîţu: A început să crească iarăşi numărul persoanelor depistate pozitiv şi depinde doar de noi să ţinem situaţia sub control

Mircea Furdu

Ministrul Educaţiei lămurește disputa între el și ministrul Sănătății: ”Mă tem foarte tare ca acea fâşie îngustă să nu se transforme într-o falie”

Mihnea Tudor

Cetățeanul Cîţu, dezamăgit de decizia în Dosarul 10 august. Premierul Cîțu caută alte căi de atac

Daniela Arnăutu

Cîţu anunță că Guvernul a aprobat exproprierea imobilelor, în vederea lărgirii Centurii de Sud a Capitalei

Daniela Arnăutu

Ce se întâmplă cu vârsta de pensionare, după ultimele anunțuri ale ministrului Raluca Turcan

Mircea Furdu

Legea care interzice cumulul pensiei cu salariul este aproape finalizată. Opțional, se poate munci până la 70 de ani

Mihnea Tudor

Acest site folosește cookies. Nu colectăm date personale. Acceptă »