Ministrul Educaţiei anunță pragul până la care şcolile rămân deschise și beneficii pentru cei vaccinați

Sorin Cîmpeanu, ministrul Educaţiei, a declarat vineri, după şedinţa de lucru de la Guvern pe tema măsurilor în perspectiva începerii anului şcolarîn contextul pandemiei, că şcolile vor fi ţinute deschise pâna la rata de infectare de 6 la mie, iar în cazul în care se va trece peste acest prag, persoanele nevaccinate nu vor fi dezavantajate, dar vor exista beneficii pentru cei vaccinaţi.

Cîmpeanu a subliniat că peste nivelul de 6 la mie lucrurile se vor întâmpla în funcţie de vârstă şi de specificul activităţii.

”Şcolile trebuie să se deschidă primele şi să se închidă ultiumele. Am agreat că vom ţine şcolile deschise până la pragul de 6 la mie”, a declarat Cîmpeanu.
El a explicat că peste 6 la mie lucrurilese vor întâmpla separat în funcţie de vârstă şi de specificul activităţii.

”Personal, sper că nu vom ajunge la 6 la mie şi vom putea menţine toate şcolile deschise”, a afirmat ministrul, care a dat asigurări că ”nu vor fi pierderi educaţionale”.

Comenteaza cu profilul facebook

Distribuie articolul:

beneficii vaccinati rata infectare rata infectare elevi scoli deschise
Mihnea Tudor
Mihnea Tudor este unul dintre jurnaliștii care publică articole pe site-ul stiripescurt.ro, cu o experiență de peste 7 ani în presa, pe domenii diverse, de la politica, externe, eveniment, sport etc.

Alte stiri de interes