Ministrul Educației dorește montarea de panouri fotovoltaice pe clădirile școlilor

“Programul „Săptămâna verde” va fi dezvoltat şi ne dorim ca în acest an să existe şi un sprijin financiar pentru şcoli, astfel încât să fie susţinute activităţile ce presupun deplasări sau resurse”, a declarat ministrul Educaţiei, Ligia Deca, la un eveniment dedicat mediului.

„Ştim cu toţii, avem de anul trecut în structura anului şcolar «Săptămâna verde». Există şi o platformă care a fost deja accesată de peste 10.000 de utilizatori activi saptamanaverde.edu.ro. Practic, ea include resurse educaţionale, include o serie întreagă de activităţi pe care copiii le pot face în săptămâna verde, include trasee educative, include instituţiile care pot intra în parteneriat cu şcolile pentru a se realiza activităţi practice, nu doar teoretice, în «Săptămâna verde». De asemenea, ne dorim ca parteneriatul nostru cu Ministerul Mediului, Apelor şi Pădurilor, alături de celelalte instituţii relevante, să crească numărul acestor resurse şi, mai ales accesul elevilor sau al tinerilor de toate vârstele în zone care să le stimuleze comportamentele sănătoase în ceea ce priveşte protecţia mediului. Vom dezvolta acest program al «Săptămânii verzi». Am preluat feedback-ul după primul an de implementare. Ştim cu toţii că începutul nu-i niciodată simplu şi nici perfect. Aşa că tot feedback-ul pe care l-am primit din şcoli şi din societatea civilă va fi luat în calcul. Şi mai mult, în parteneriat cu Ministerul Mediului şi prin intermediul Administraţiei Fondului pentru Mediu, ne dorim ca în acest an să existe şi un sprijin financiar pentru şcoli, în aşa fel încât activităţile care presupun deplasări sau resurse care costă să fie, ştiu eu, susţinute prin intermediul acestor fonduri distribuite prin intermediul Ministerului Educaţiei, sigur, în parteneriat cu Administraţia Fondului pentru Mediu”, a declarat Ligia Deca.

Ministrul Educaţiei, Ligia Deca, a participat, marţi, la Bucureşti, la Conferinţa finală „Reciclăm în România”, dedicată promovării campaniei privind colectarea separată.

La acest eveniment, Ligia Deca a anunţat că a discutat cu ministrul Mediului, Mircea Fechet, despre un program de amplasare a panourilor fotovoltaice pe clădirile unităţilor de învăţământ sau în perimetrul acestora.

„Consecințele acțiunilor noastre sunt vizibile – schimbările climatice, poluarea sunt realități care afectează calitatea vieții. Avem nevoie să educăm în sensul protejării mediului și mă bucur că Guvernul României a adoptat, la începutul acestui an, o strategie națională dedicată educației pentru mediu și pentru schimbările climatice, în acord cu principiile Uniunii Europene, principii ce se regăsesc și în Proiectul „România Educată”. Este important că, în acord cu prevederile strategiei, unitățile de învățământ sunt parteneri strategici în construirea unui viitor sustenabil! Felicitări tuturor celor implicați în campania „Reciclăm în România”! Voi sprijini, în continuare, toate acțiunile de educație pentru mediu!”, a declarat Ligia Deca pe pagina sa de socializare.

„Reciclăm în România” este prima campanie naţională de acest tip dezvoltată de MMAP, în parteneriat cu Administraţia Fondului pentru Mediu (AFM), şi care are drept scop creşterea gradului de informare şi conştientizare a importanţei colectării separate. Campania de comunicare este una integrată, difuzată la cele mai urmărite televiziuni şi radiouri şi cu o componentă consistentă de comunicare online şi în social media, bazată pe comunicarea de spoturi educative şi amuzante despre colectarea separată, care au ca ţintă inclusiv copiii, adolescenţii şi tinerii.

Comenteaza cu profilul facebook

Distribuie articolul:

ligia decapanouri fotovoltaice noisaptamana verde
Felix Bradu
Felix Bradu este unul dintre jurnaliștii care publică articole pe site-ul stiripescurt.ro, cu o experiență de peste 20 de ani în presa, pe domenii diverse, de la politica, externe, eveniment, sport etc.

Alte stiri de interes