Ministrul Educației, Monica Anisie, i-a revocat titlul de doctor lui Darius Vâlcov

Monica Anisie a declarat astăzi că a semnat ordinul prin care i-a fost anulat titlul de doctor fostului ministru Darius Vâlcov.

Ministrul Educației, Monica Anisie, a confirmat informația. ”Astăzi am semnat acest ordin. Motivul este tot plagiatul”, a spus ea.

Experții care au evaluat teza de doctorat ”Perfecționarea managementului financiar al intreprinderii în perspectiva aderării României la Uniunea Europeană”, elaborată și sustinută în anul 2008 de Darius Vâlcov, la Academia de Studii Economice din București, au descoperit că lucrarea este plagiată.

Mai exact, 23% din teza fostului strateg PSD reprezintă o preluare integrală sau parțială din alți autori, fără ca aceștia să fie citați conform normelor academice. Astfel, Comisia de lucru a Consiliului Naţional de Atestare a Titlurilor, Diplomelor și Certificatelor Universitare (CNATDCU), care a analizat sesizarea de plagiat în acest caz, a propus retragerea titlului de doctor, iar ministrul Educației Monica Anisie a semnat ordinul.

Victor Ponta a rămas fără titlul de doctor

Și fostul premier Victor Ponta a rămas, în 2016, fără titlul de doctor. El a solicitat în instanță anularea ordinului de ministru, însă Înalta Curte de Casaţie și Justiţie a respins denitiv cererea.

Fostul premier și actual lider al Pro România, Victor Ponta, a pierdut denitiv și irevocabil la Înalta Curte de Casație și Justiție procesul cu Ministerul Educației pentru anularea ordinului de ministru prin care i-a fost retras titlul de doctor în anul 2016.

Comenteaza cu profilul facebook

Distribuie articolul:

monica anisie valcov plagiat
Gloria Pascu
Gloria Pascu este unul dintre jurnaliștii care publică articole pe site-ul stiripescurt.ro, acoperind o varietate de domenii, de la politică și justiție, la actualitate, lifestyle, știri externe sau sport, cu o experinta de peste 5 ani, în branșă.

Alte stiri de interes