Guvern Recomandate

Ministrul Educaţiei: Vaccinarea personalului din învăţământ ar putea începe în câteva zile

Sorin Câmpeanu, ministrul Educaţiei, anunţă că vaccinarea personalului din învăţământ ar putea începe de săptămâna viitoare, o decizie urmând să fie luată luni. Pentru programare, fiecare inspectorat şcolar judeţean şi fiecare universitate vor trebui să transmită direcţiilor de sănătate publică listele nominale cu personalul din învăţământ care doreşte să se vaccineze. Până acum s-au vaccinat 42.000 angajaţi ai sistemului de învăţământ, din care 21.000 au făcut şi rapelul.

”Din analiza făcută astăzi, 21 Februarie, împreună cu CNACV, rezultă ca este posibil ca vaccinarea prioritară a personalului din sistemul de învatamant să demareze chiar în această săptămână. O decizie se va lua în cursul zilei de mâine şi va fi anunţată de CNACV. Ministerul Educatiei apreciază în mod deosebit eforturile făcute de către CNACV în acest sens”, anunţă ministrul Educaţiei duminică, pe pagina sa de Facebook.

Pentru programare, va trebui ca fiecare ISJ şi fiecare universitate să furnizeze cât mai rapid către DSP listele nominale cu personalul din învăţământ care doreşte să se vaccineze în aceste centre dedicate (grupat în funcţie de vârstă, sub şi peste 55 ani). Operaţiunea va dura aproximativ o săptămână.
”Locaţiile centrelor locale de vaccinare prioritară a personalului din învăţământ sunt deja cunoscute (spre exemplu, pentru Bucureşti, se are în vedere organizarea a 22 de linii de vaccinare în complexul ROMEXPO). Până acum s-au vaccinat 42.000 angajaţi ai sistemului de învăţământ, din care 21.000 au făcut şi rapelul. Acest număr nu include personalul din învăţământul superior medical – personal care, deşi este angajat în sistemul de învăţământ, a fost înregistrat la vaccinare în categoria “personal medical””, subliniază ministrul Câmpeanu.

În acest moment, în platforma de vaccinare s-au înregistrat 128.817 angajaţi din sistemul de învăţământ (fără medicii din învăţământul superior medical).

Ministerul Educaţiei a transmis, miercuri, Comitetului de coordonare a vaccinării împotriva Covid – 19 datele necesare demarării campaniei de vaccinare în rândul angajaţilor din învăţământ. 44.324 doze de vaccin sunt necesare pentru persoane cu vârsta sub 55 de ani şi 15.622 doze pentru persoane peste această vârstă.

Conform datelor transmise vineri de minister, 809 elevi şi 638 de angajaţi din învăţământ au fost confirmaţi cu coronavirus de la debutul semestrului al doilea.

Comenteaza cu profilul facebook

Alte știri de interes

Marți, premiera mondială a singurul film românesc în competiţie la Berlinală: „Babardeală cu bucluc sau porno balamuc”- FOTO

Daniela Arnăutu

Halep se menţine în top: Tenismena noastră ocupă locul 3 în clasamentul WTA

Daniela Arnăutu

Despre primăveri și agende

Gabriela Ibens

Gheorghiţă: Lista de aşteptare va fi disponibilă pe platformă din martie. Se poate înscrie oricine

Mircea Furdu

Rareș Bogdan arată cu degetul către liderii coaliției: Florin Cîțu are nevoie de o susținere mai puternică

Mihnea Tudor

Ce se întâmplă cu vârsta de pensionare, după ultimele anunțuri ale ministrului Raluca Turcan

Mircea Furdu

Acest site folosește cookies. Nu colectăm date personale. Acceptă »