Ministrul Ghinea ne amenință cu o nouă taxă de drum: Va fi aplicată o taxă în funcție de cât folosești drumul

Cristian Ghinea, ministrul Proiectelor Europene, a afirmat că va fi aplicată o taxă de drum în funcție de cât este folosit acesta, iar distanța și cantitatea de mărfuri sunt criterii luate în calcul.

Ghinea a mai afirmat că măsurile de reducere a poluării sunt parte din negocierea cu Comisia Europeană pentru ca România să primescă prin PNRR mai mulți bani pentru infrastructura rutieră și că urmează să se decidă cum anume va fi descurajată înmatricularea mașinilor vechi.

“La transport vorbim de o schimbare a modului în care se taxează transportul de mărfuri. În acest moment, acea rovinietă pentru transportatori nu ține absolut cont de cât folosești drumul, plătești la fel. După ce se vor achiziționa mijloacele tehnice de a măsura cantitatea de mărfuri, se va aplica o taxă în funcție de cât folosești drumul. Dacă folosești pe distanțe mai lungi, transporți mai multă marfă, atunci plătești mai mult și invers”, a spus Ghinea, în conferința de presă în care a prezentat PNRR.

El a vorbit și despre o “politică de descurajare a înregistrării maşinilor vechi”: “Nu este decisă forma în care se va întâmpla acest lucru, dar trebuie să evităm să mai fim cimitirul de maşini vechi al Europei”.

Comenteaza cu profilul facebook

Distribuie articolul:

Cristian Ghinea ghinea taxa de drum masini second hand o noua taxa de drum taxa de drum
Cristian Saghin
Cristian Saghin este unul dintre jurnaliștii care publică articole pe site-ul stiripescurt.ro, cu o experienta de peste 30 de ani în presa. De profesie inginer, a prins gustul presei imediat după Revoluție, trecând de la reporter... până la redactor șef... Este editorul general al site-ului stiripescurt.ro

Alte stiri de interes