Ministrul Justiției, despre traficul de droguri: Un fenomen în creştere în toată Europa. Am pus în operaţiune planuri de combatere, cu sute de acţiuni zilnic, capturi care se fac

Ministrul Afacerilor Interne Cătălin Predoiu a afirmat că traficul de droguri este un fenomen în creştere în toată Europa, iar în ţara noastră au fost puse în operaţiune planuri de combatere, cu sute de acţiuni zilnic şi cu capturi. Ministrul PNL a adăugat că poliţia acţionează şi pe grupuri de crimă organizată.

„Dar, cum am explicat, sunt sute de operaţiuni în curs. Eu nu spun că problema e rezolvată, dimpotrivă. România, din păcate, este pe ruta a trei mari mişcări de droguri în lume, este pe pe ruta asiatică privind intrarea de heroină în ţară, punct de intrare pentru cocaină şi punct de tranzit pentru amfetamine şi preamfetamine care pleacă din Europa spre Asia. Deci, e un fenomen care e în creştere în toată Europa. E o piaţă de 33 de miliarde la nivel european. 30% din cetăţenii europeni au declarat că au consumat sau consumă droguri. E un fenomen global, s-a discutat şi la nivelul JAI. La noi în ţară am pus în operaţiune aceste planuri pe care le vedeţi cu sute de acţiuni zilnic, capturi care se fac. Nu se poate rezolva totul peste noapte”, a declarat Cătălin Predoiu, întrebat marţi la Parlament cu privire la faptul că sunt traficanţi de droguri şi lângă unele instituţii publice.

Ministrul de Interne a mai precizat că este o prioritate combaterea traficului de droguri.

„Vă asigur este că e o prioritate a Ministerului Afacerilor Interne şi va rămâne. Şi toate aceste cifre pe care le-am prezentat la Parlament, le-am prezentat nu pentru a susţine că e rezolvată problema, ci doar pentru a argumenta şi a arăta că Ministerul se mişcă, poliţia se mişcă pentru a consolida această încredere, pentru că numai într-un parteneriat cu cetăţenii, cu alte instituţii şi cu societatea, inclusiv cu mass-media, putem să stăpânim acest fenomen, la un moment dat, şi că vom continua. Eu sunt primul care spun în fiecare zi în minister: Nu uitaţi de droguri, continuaţi cu drogurile şi cu crima organizată, prin crimă organizată se perpetuează cel mai mult acest fenomen. Sunt conştient de aceste lucruri”, a completat Predoiu.

Acesta a adăugat problema traficului de droguri a devenit foarte vizibilă după accidentul din 2 Mai, însă şi în trecut au existat preocupări şi acţiuni de combatere, notează news.ro.

„Deci, nu e o reacţie acum ca răspuns, este o continuare mai intensă de combatere a acestor efecte ale consumului şi traficului de droguri. Nu este corect să se spună că ne concentrăm doar pe consum, nu e adevărat. Se merge pe grupuri de crimă organizată. Anul ăsta au fost destructurate 99 de grupuri de crimă organizate, 44 numai în mandatul meu. Deci, toate aceste planuri de măsuri sunt în curs şi sunt operaţiuni în curs, nu vor înceta, vor continua. Am organizat şi un plan de intervenţie în şcoli, împreună cu celelalte ministere. Este o prioritate pe care mi-am asumat-o încă de la începutul mandatului”, a conchis ministrul de Interne.

Comenteaza cu profilul facebook

Distribuie articolul:

combatere trafic drogurimasuri combatere trafic droguriministrul justitieitrafic droguri
Mihnea Tudor
Mihnea Tudor este unul dintre jurnaliștii care publică articole pe site-ul stiripescurt.ro, cu o experiență de peste 7 ani în presa, pe domenii diverse, de la politica, externe, eveniment, sport etc.

Alte stiri de interes