Ministrul Novak va redenumi ”redenumirea” sălii de gimnastică de la Deva: Regret neînţelegerea produsă. Reacție Daniela Silivaș

Ministrul Novak va redenumi ”redenumirea” sălii de gimnastică de la Deva: Regret neînţelegerea produsă. Sursa foto: guv.ro
Ministrul Novak va redenumi ”redenumirea” sălii de gimnastică de la Deva: Regret neînţelegerea produsă. Sursa foto: guv.ro

Eduard Novak, ministrul Sportului, a afirmat, vineri, într-o postare în social media, că regret neînţelegerea produsă în procesul de redenumire a sălii de gimnastică de la Deva, subliniind că Daniela Silivaş este perfect îndreptăţită să dea numele său acestui loc şi va face toate demersurile în acest sens.

“Regret neînţelegerea produsă în procesul de redenumire a sălii de gimnastică de la Deva. Marea campioană olimpică Daniela Silivaş este perfect îndreptăţită să dea numele său acestui loc încărcat de istorie şi vom face toate demersurile pentru ca acest lucru să se întâmple. Rezultatele excepţionale ale acestei mari sportive, alături de legătura sa personală cu Deva, locul unde s-a născut, sunt argumente de necontestat şi îmi doresc din tot sufletul ca scăparea produsă să nu umbrească nici bucuria doamnei Silivaş, nici pe cea a iubitorilor gimnasticii şi nici bunele noastre intenţii, pe care sper ca acest gest să le dovedească o dată în plus. Aceste erori vor fi tot mai rare, pe măsură ce vom aduce sportul românesc şi toată evidenţa bazelor sportive în normalitate, prin procesul de digitalizare.
Dorim să oferim recunoaştere sportului şi marilor sportivi, pentru că merită şi pentru că avem nevoie de exemplul lor! Vă rog să ne ajutaţi să o facem şi să fiţi alături de noi! Vă mulţumesc, doamna Daniela Silivaş, pentru munca dedicată sportului şi pentru bucuria pe care ne-aţi dăruit-o!”, a scris ministrul Novak pe Facebook.

Reacţia lui Novak este urmare a criticilor apărute, după anunţul de joi, conform căruia sala de gimnastică din cadrul Sport Club Municipal Deva s-ar fi redenumit Ecaterina Szabo.

Reacția Danielei Silivaș

“Domnule Eduard Novak,

Aş dori sa îmi explicaţi cum aţi ajuns la decizia de a numi sala de sport din Deva? Singura campioana mondiala şi Olimpica nascuta şi crescută in Deva sunt eu!! Foarte ruşinos din partea tuturor care au ajutat la aceasta decizie şi celor care au acceptat“, a scris Daniela Silivaş pe Facebook.

Daniela Silivaş a fost desemnată cea mai bună gimnastă din lume în 1988, după ce a câştigat trei medalii de aur, două de argint şi una de bronz la Jocurile Olimpice de la Seul din acel an. Din 1991, ea s-a stabilit în SUA.

Comenteaza cu profilul facebook

Distribuie articolul:

daniela silivaseduard novakredenumireredenumire sala gimnasticasala de gimnastica devasala sport deva
Cristian Saghin
Cristian Saghin este unul dintre jurnaliștii care publică articole pe site-ul stiripescurt.ro, cu o experienta de peste 30 de ani în presa. De profesie inginer, a prins gustul presei imediat după Revoluție, trecând de la reporter... până la redactor șef... Este editorul general al site-ului stiripescurt.ro

Alte stiri de interes