Ministrul Sănătăţii anunţă că au fost consumate aproape toate cele 1,3 milioane doze de vaccin antigripal

Ministrul Sănătăţii, Alexandru Rafila, a precizat că au fost consumate aproape toate cele 1,3 milioane de doze de vaccin antigripal sezonier, iar, dacă e posibil şi dacă va exista cerere, numărul de doze va fi sumplimentat.

Alexandru Rafila a declarat luni, la TVR Info, că este o situaţie fără precedent, în ceea ce priveşte vaccinul antigripal.

”Au fost folosite aproape toate dozele. Examinăm, în funcţie de solicitări, pentru că nu are rost să cumpărăm doze. Dacă nu vor exista solicitări din partea pacienţilor şi respectiv a medicilor de familie, care sunt cei care administrează acest vaccin, vom evalua acest lucru şi dacă e posibil, vom mai suplimenta o anumită, cantitate permisă legal, actualul contract existent… E o situaţie fără precedent. Am folosit aproape toate dozele de vaccin până la începutul lunii decembrie”, a subliniat Rafila.

Alexandru Rafila a explicat că situaţia se datorează faptului că debutul campaniei de vaccinare a fost în luna seprembrie.

”De obicei, în decembrie eram în toiul campaniei de vaccinare şi rămâneau doze nefolosite. În acest an datorită debutului campaniei din luna septembrie aşa cum se întâmplă în marea majoritate a ţărilor din Uniunea Europeană, şi noi am reuşit să facem acest lucru”, a precizat Rafla.

Comenteaza cu profilul facebook

Distribuie articolul:

vaccin antigripalvaccin romania
redactia

Alte stiri de interes