Ministrul Sănătăţii: Din păcate, în acest PNRR 22 de judeţe din această ţară au fost excluse. Nu vreau să intru în motive de natură politică, cu toate că au fost motive de natură politică

Ministrul Sănătăţii, Alexandru Rafila a declarat joi, la Timişoara, în cadrul semnării unor contracte de finanţare pentru infrastructura spitalicească nouă, din cadrul PNRR, că aceste investiţii în sănătate nu sunt făcute să mărească decalajele dintre diversele localităţi sau judeţe ale ţării ci trebuie făcute astfel încât aceste decalaje să fie reduse şi toţi cetăţenii să aibă acces la servicii de bună calitate. Ministrul a mai spus că din păcate, în acest PNRR, 22 de judeţe din această ţară au fost excluse. ”Nu vreau să intru în motive de natură politică sau să cred că au fost motive de natură politică, cu toate că au fost motive de natură politică”, a arătat Rafila.

”Există toată nevoia şi pe de altă parte toate resursele, nu numai de natură material, ci şi de natura resurselor umane înalt calificate care să poată să facă ca aceste trei obiective de investiţii, să se concretize”, a spus ministrul, care a participat la semnarea contractelor de finanţare pentru infrastructura spitalicească nouă, din cadrul PNRR pentru: Institutul Regional de Oncologie din Timişoara, Spitalul Municipal “Dr. Teodor Andrei” din Lugoj (Construire spital şi funcţiuni conexe) şi Construcţia de secţii de obstetrică şi ginecologie, neonatologie, chirurgie pediatrică şi pediatrie, în Arad.

Rafila a precizat că astăzi se semnează contractele de finanţare, iar în spatele acestora sunt şi sumele integrale pentru finanţarea celor trei obiective. ”Nu sunt mici, sunt 2,5 miliarde pentru cele trei obiective, jumătate la Institutul Oncologic din Timişoara şi jumătate la celelalte două obiective”, a precizat el.

”Eu nu am dorinţa să rămân până la finalizarea acestor obiective care sigur că va dura câţiva ani. Vreau să ştiu că au început, dacă încep efectiv, cee ace înseamnă proiectare şi execuţie, cu siguranţă ele se vor finaliza”, a mai spus ministrul Sănătăţii.

Rafila a mai arătat că ”Banatul se găseşte într-o zonă de efervescenţă care are posibilitatea dar şi nevoia de astfel de investiţii”.

”Aceste investiţii în sănătate nu sunt făcute să mărească decalajele dintre diversele localităţi sau judeţe ale ţării ci trebuie făcute astfel încât aceste decalaje să fie reduse şi toţi cetăţenii să aibă acces la servicii de bună calitate”, a arătat Alexandru Rafila.

Ministrul a menţionat că ”din păcate, în acest PNRR, 22 de judeţe din această ţară au fost excluse”.

”Nu vreau să intru în motive de natură politică sau să cred că au fost motive de natură politică, cu toate că au fost motive de natură politică, însă chiar dacă eu reprezint un partid de stânga, PSD, în guvernul României, abordarea mea şi a a partidului este pragmatică, pentru că ne dăm seama că oamenii din această ţară au nevoie de servicii medicale de bună calitate şi nu cred că atunci când cineva este bolnav este interest de apartenenţa politică a medicilor, a celor din judeţeul respective, etc, au nevoie de servicii. Avem această detaşare, dar avem şi această responsabilitate”, a completat el.

Comenteaza cu profilul facebook

Distribuie articolul:

finantare pnrr rafila spitale prin pnrr
Mihnea Tudor
Mihnea Tudor este unul dintre jurnaliștii care publică articole pe site-ul stiripescurt.ro, cu o experiență de peste 7 ani în presa, pe domenii diverse, de la politica, externe, eveniment, sport etc.

Alte stiri de interes