Ministrul Sănătății infirmă zvonurile potrivit cărora incendiul de la Balș ar fi pornit de la o aerotemă

Ministrul Sănătății infirmă zvonurile potrivit cărora incendiul de la Balș ar fi pornit de la o aerotemă
Ministrul Sănătății infirmă zvonurile potrivit cărora incendiul de la Balș ar fi pornit de la o aerotemă

Ministrul Sănătății, Vlad Voiculescu, a infirmat,  vineri dimineață, la Digi 24, zvonul potrivit căruia incendiul de la Balș ar fi fost  generat de o aerotermă și a afirmat că nu are informații că în clădirea Institutului ar fi existat alte surse de încălzire decât cele firești: „Spitalul nu a dus lipsă de finanțare și a avut un management stabil. Nu am informații că în clădire ar fi existat alte surse de încălzire decât cele firești, dar avem nevoie de anchetă”.

Întrebat dacă a discutat cu medicii despre acest aspect, Voiculescu a repetat că nu are informații potrivit cărora în clădire ar fi fost nevoie sau ar fi fost suplimentată sursa de încălzire, dar știe că spitalul a avut de suferit din lipsa de capacitate a Termoenergetica de a livra căldură.

Și cum, toată lumea s-a dus cu gândul la tragedia de la Piatra Neamț, unde tot pe o secție COVID a avut loc incendiul, ministrul Sănătății a ținut să precizeze că nu este. Cazul de paralele:  „Situația e foarte diferită față de Piatră Neamț. Vorbim de o finanțare relativ robustă. Trebuie să vedem cauzele. Au fost făcute investiții aproape constant”.

Legat de cele patru incendii în spitale din ultimele luni, și despre cum pot fi prevenite astfel de tragedii, Vlad Voiculescu ne-a recomandat să nu generalizăm, deoarece cauzele incendiilor au fost foarte diferite, „dar da, infrastrucura spitalelor este rezultatul unui lung șir de subfinanțare, ăsta e adevărul. S-au construit mall-uri, alte clădiri, spitale mai puțin”.

În opinia ministrului Sănătății, pe termen scurt, specialiștii se pot doar asigura că nu vor mai fi incendii, „în măsura în care asta depinde de oamenii de acolo. În general, depinde și de atenția oamenilor care lucrează în spitalul respectiv. Există responsabilități și responsabili”.

Patru persoane au murit, vineri dimineață, în urma incendiului izbucnit într-o clădire a Spitalului „Matei Balș”, iar 120 de pacienți au fost evacuați și. Relocați în clădire sau transferați la alte unități medicale.

Comenteaza cu profilul facebook

Distribuie articolul:

aerotermaincendiu balsinfirmaministrul sanatatiivlad voiculescu
Daniela Arnautu

Alte stiri de interes