Ministrul Sănătății solicită UE medicamente și echipe medicale care să sprijine personalul medical român din prima linie

Cseke Attila, ministrul interimar al Sănătăţii, a solicitat sprijinul comisarului european pentru Sănătate şi Siguranţă Alimentară, Stella Kyriakides, pentru a găsi soluţii mai rapide de aprovizionare a spitalelor cu Tocilizumab, medicament utilizat la tratarea pacienţilor cu forme severe de COVID-19, şi pentru echipe medicale care să sprijine, pe perioade determinate, personalul medical român din prima linie.

Cseke Attila, ministrul interimar al Sănătăţii, a avut, miercuri, o nouă convorbire telefonică cu Stella Kyriakides, comisarul european pentru Sănătate şi Siguranţă Alimentară.

Potrivit Ministerului Sănătăţii, Cseke a informat comisarul european despre situaţia epidemiologică la nivel naţional din acest moment, subliniind faptul că România încă nu a atins vârful acestui val pandemic, iar rata de vaccinare a crescut în ultima perioadă, dar insuficient.

Cseke Attila a solicitat sprijin comisarului european pentru identificarea unor soluţii mai rapide de aprovizionare a spitalelor cu medicamentul Tocilizumab, utilizat la tratarea pacienţilor cu forme severe de COVID-19, şi pentru echipe medicale care să sprijine, pe perioade determinate, personalul medical român din prima linie“, a arătat MS.

De altfel, ministrul interimar al Sănătăţii a avut, marţi după-amiază, o discuţie similară cu omologul polon, Adam Niedzielski, care a arătat că analizează posibilitatea acordării de ajutor medical României.

Comenteaza cu profilul facebook

Distribuie articolul:

Cseke Attilamedicamente si medicisprijin uesprijin ue pentru romaniatocilizumab
Cristian Saghin
Cristian Saghin este unul dintre jurnaliștii care publică articole pe site-ul stiripescurt.ro, cu o experienta de peste 30 de ani în presa. De profesie inginer, a prins gustul presei imediat după Revoluție, trecând de la reporter... până la redactor șef... Este editorul general al site-ului stiripescurt.ro

Alte stiri de interes