Ministrul Sebastian Burduja a participat la inaugarea celei mai importante stații de transformare: Stația Electrică Nord

Ministrul Energiei, Sebastian Burduja a participat la inaugarea de către Rețele Electrice Muntenia (PPC) a celei mai importante stații de transformare din sistemul național de distribuție a energiei electrice: Stația Electrică Nord, de pe strada Brazilia nr. 8, în sectorul 1 din București.

”Proiectul a durat 9 ani, cu o complexitate majoră. Deservește peste 70.000 de clienți, care nu au fost afectați de lucrările de modernizare. Transformatoare 100% românești. Servicii de calitate mai bune pentru bucureșteni, acomodarea unui număr mai mare de prosumatori.

Și dacă tot avem mai mult spațiu pe Brazilia 8, fix în spatele Guvernului, am lansat către echipa PPC provocarea de a face aici, împreună cu Ministerul Energiei, un hub pentru startup-urile din clean tech, pentru tranziția verde a României.

Cu aceeași ocazie am anunțat eliminarea “taxei pe soare”. Susțin prosumatorii din România. Ei sunt viitorul 3D al energiei: digitalizare, descentralizare, decarbonizare. Mulțumesc tuturor celor care au susținut și susțin acest demers: ANRE, asociațiile de profil, experți în domeniu.

Tot azi am anunțat schema de Contracte pentru Diferență (CfD). 3 miliarde de euro finanțare din Fondul pentru Modernizare asigurată de România în premieră europeană. 5GW energie verde: jumătate solară, jumătate eoliană. Aer mai curat și facturi la un preț corect pentru toți românii. Plus investiții de miliarde de euro pentru economia românească: locuri de muncă, investiții, dezvoltare. Mulțumesc tuturor celor care au contribuit la acest proiect major.”, a declarat liberalul Sebastian Burduja.

Comenteaza cu profilul facebook

Distribuie articolul:

sebastian burdujastatia electrica nordstatie de transformare electrica
Mihnea Tudor
Mihnea Tudor este unul dintre jurnaliștii care publică articole pe site-ul stiripescurt.ro, cu o experiență de peste 7 ani în presa, pe domenii diverse, de la politica, externe, eveniment, sport etc.

Alte stiri de interes