Ministrul Sebastian Burduja: Complexul Energetic Valea Jiului a anunțat repornirea grupului energetic de la Paroșeni

Sebastian Burduja, ministrul Energiei, a declarat: ”Când am preluat mandatul de ministru al energiei, puțini mai credeau că Valea Jiului poate fi salvată. Am acceptat provocarea. Am coborât în mină, am înțeles cu adevărat ce înseamnă munca minerilor – efortul, sudoarea și sacrificiul lor. Mi-am luat atunci angajamentul să fac tot ce-mi stă în putere pentru a le asigura un viitor mai bun. Și asta ne străduim în fiecare zi.

Nu numai că am salvat o companie și peste 2000 de locuri de muncă în Vale, dar am reușit să creștem și producția de huilă cu peste 40% în doar câteva luni. Pentru prima dată după ani de zile, Termocentrala Paroșeni va funcționa fără întrerupere pentru următoarele 14 zile”.

Ministrul liberal al Energiei, Sebastian Burduja a precizat și că acest lucru înseamnă venituri mai mari, energie mai multă pentru România și șanse mai bune pentru un viitor în Valea Jiului.

Liberalul a transmis că sunt planificate și 320 de noi angajări, care vor permite operarea pe patru schimburi la minele Lonea și Lupeni, așa cum e normal.

”În momentul de față, unitățile miniere funcționează în regim de două schimburi. Acest succes de etapă ne inspiră să continuăm să investim în retehnologizarea mineritului, cu respectarea standardelor BAT, și să ne asigurăm că fiecare român beneficiază de energia și resursele țării noastre. Sunt semne bune pentru Valea Jiului. Pentru cei peste 2000 de ortaci și familiile lor, toată această strădanie este un gest de respect față de munca lor”, a adaugat liberalul.

Comenteaza cu profilul facebook

Distribuie articolul:

mineri valea jiuluisebastian burdujatermocentrala parosenivalea jiului
Mihnea Tudor
Mihnea Tudor este unul dintre jurnaliștii care publică articole pe site-ul stiripescurt.ro, cu o experiență de peste 7 ani în presa, pe domenii diverse, de la politica, externe, eveniment, sport etc.

Alte stiri de interes