Ministrul Turismului, despre situaţia plajelor: Pentru 2023, situaţia se complică. Este nevoie de PUZ-uri şi administraţiile locale trebuie să îşi intensifice eforturile

Ministrul Antreprenoriatului şi Turismului, Constantin Cadariu, a avut o discuţie cu ministrul Mediului, Apelor şi Pădurilor, Tanczos Barna, despre situaţia plajelor, şi afirmă că pentru 2023 situaţia se complică, este nevoie de PUZ-uri şi administraţiile locale trebuie să îşi intensifice eforturile pentru ca turiştii să aibă toate facilităţile şi serviciile disponibile într-un mod care să respecte principiile de bază ale urbanismului.

”Am avut o discutie onestă alături de reprezentanţii autorităţilor locale şi de colegul meu, Tanczos Barna, ministrul Mediului, Apelor şi Pădurilor, cu privire la situaţia plajelor în 2023. Anul acesta Ministerul Antreprenoriatului şi Turismului s-a implicat activ, astfel încât turiştii să se poată bucura de plajele noi amenajate. Pentru 2023, însă, situaţia se complică – este nevoie de PUZ-uri şi administraţiile locale trebuie să îşi intensifice eforturile pentru ca turiştii să aibă toate facilităţile şi serviciile disponibile într-un mod care să respecte principiile de bază ale urbanismului”, spune Cadariu.

Ministrul precizează că există şi soluţii pe termen scurt, dar sunt necesare discuţii suplimentare, pentru a încuraja investiţiile şi a diversifica serviciile turistice.

”MAT va rămâne un partener de dialog şi va încerca să medieze în continuare relaţia dintre toţi factorii implicaţi”, adaugă ministrul.

Comenteaza cu profilul facebook

Distribuie articolul:

discutie cadariu tanczos barna plaje noi puz litoral situatie plaje
Mihnea Tudor
Mihnea Tudor este unul dintre jurnaliștii care publică articole pe site-ul stiripescurt.ro, cu o experiență de peste 7 ani în presa, pe domenii diverse, de la politica, externe, eveniment, sport etc.

Alte stiri de interes