Minivacanţă de 1 decembrie! Luni, 29 noiembrie, va fi zi liberă

Minivacanţă de 1 decembrie! Luni, 29 noiembrie, va fi zi liberă
Minivacanţă de 1 decembrie! Luni, 29 noiembrie, va fi zi liberă

Angajații ar putea beneficia de o minivacanţă de cinci zile în preajma Zilei Naţionale a României, 1 Decembrie.

Românii ar putea avea o minivacanţă de 1 decembrie, Ministerul Muncii propunând ca şi luni, 29 noiembrie, să fie zi liberă, punte între weekend şi zilele de 30 noiembrie şi 1 decembrie, zile libere legale.

Având în vedere că zilele de 30 noiembrie şi 1 decembrie sunt zile libere stabilite prin Codul Muncii şi că în acest an cele 2 zile pică în zilele de marţi şi miercuri,  ministrul Muncii şi Protecţiei Sociale, Raluca Turcan, a transmis în avizare externă proiectul de HG pentru ca ziua de luni, 29 noiembrie 2021, să fie nelucrătoare”, anunţă Ministerul Muncii.

Astfel, am avea parte de o minivacanţă de cinci zile, în perioada 27 noiembrie – 1 decembrie inclusiv. Momentan nu s-a luat nicio decizie în acest sens, propunerea urmând a fi analizată atât la minister cât şi de către premierul Florin Cîţu.

Acțiuni în preajma zilei Naționale

Birourile permanente reunite ale Camerei Deputaţilor şi Senatului au decis, miercuri, organizarea a două şedinţe solemne a Parlamentului – una, pe 24 noiembrie, dedicată Zilei Naţionale a României, iar cealaltă pe 6 decembrie, pentru a marca 30 de ani de la adoptarea Constituţiei.

“Avem şedinţă solemnă pentru data de 1 Decembrie, Ziua Naţională a României, pe care o vom avea săptămâna viitoare miercuri şi, în al doilea rând, avem o şedinţă solemnă în 6 decembrie pentru a celebra 30 de ani de la prima Constituţie post Revoluţie”, a anunţat preşedintele interimar al Camerei Deputaţilor, Sorin Grindeanu.

Conform unui memorandum aprobat de conducerea Parlamentului, la şedinţa solemnă din 24 noiembrie, care va începe la ora 14,00 şi va marca împlinirea a 103 ani de la Marea Unire, sunt invitaţi să ia cuvântul preşedintele României, preşedinţii celor două Camere legislative, premierul şi reprezentanţi ai grupurilor parlamentare.

Comenteaza cu profilul facebook

Distribuie articolul:

1 decemrbrie minivacanta Minivacanţă de 1 decembrie! Luni vacanta zi libera
Mihnea Tudor
Mihnea Tudor este unul dintre jurnaliștii care publică articole pe site-ul stiripescurt.ro, cu o experiență de peste 7 ani în presa, pe domenii diverse, de la politica, externe, eveniment, sport etc.

Alte stiri de interes