stiripescurt.ro
Ce mai citim pe net

”Minunea Aurescu”: Eșecul unei candidaturi politice ratate din partea PSD. Ben Oni Ardelean: S-a întâmplat doar pentru că un vot individual nu l-ar fi calificat niciodată într-un guvern PNL

Deputatul PNL de Timiș Ben Oni Ardelean
Deputatul PNL de Timiș Ben Oni Ardelean

Deputatul PNL de Timiș Ben Oni Ardelean și-a exprimat poziția în conflictul politic dintre prim-vicepreședintele liberal Rareș Bogdan și ministrul de Intern Bogdan Aurescu, care nu este membru al PNL.

El amintește, într-o postare pe pagina sa de socializare, că Aurescu are un trecut PSD-ist, de pe vremea când ”transporta geanta lui Adrian Năstase” și susține că a ajuns ministru fiind votat pe listă “pentru că un vot individual nu l-ar fi calificat niciodată într-un guvern PNL”. De asemena, deputatul îl vede pe Bogdan Aurescu principalul responsabil de aderarea României la Spațiul Schengen.

Atacul ministrului la adresa lui Rareș Bogdan, făcut la Digi24, este văzut ca ”Aberant, inexplicabil și iresponsabil!” și cere ca Aurescu să nu mai facă parte din guvern.

Vă prezentăm postarea integrală a deputatului Ben Oni Ardelean:

”Am urmărit cu atenție ultimele luări de poziție ale Prim Vicepreședintelui PNL Rares Bogdan și ale ministrului de externe Aurescu și as dori sa fac câteva consideratii plecând de la un adevăr incontestabil: Dacă ministrul tăcea…”tehnocrat” rămanea!

Eșecul unei candidaturi politice ratate din partea PSD, pe când transporta cu hărnicie geanta lui Adrian Nastase, nu l-a calificat să facă politică, deși, iată, astăzi, ”diplomatul” acesta ocupă o funcție politică de ministru obținută cu voturile PNL.

Spun ”diplomatul” pentru ca Bogdan Aurescu are o carieră marcată de ”performanța” de a nu fi făcut niciodată un post în exteriorul României.

Vă pot confirma, Bogdan Aurescu a fost votat PE LISTA de ministrii în cadrul BPN al PNL. Minunea s-a întâmplat doar pentru că un vot individual nu l-ar fi calificat niciodată într-un guvern PNL, iar dacă tot s-a insinuat pe o poziție politică pentru care pălăria se dovedește a fi mult prea mare, o funcție din care a făcut praf managerial cam tot, putea, cel putin din bun simt, sa tacă! Acesta este crudul adevăr, într-un lung șir de ratări, Bogdan Aurescu a ratat până să și tacă.

Pe fond, apreciez că evaluarea oricărui demers, a oricărei activități – cu atât mai mult activitatea guvernamentală – este nu numai necesară, dar este și OBLIGATORIE.

Performanța (singura care motivează prezenta cuiva intr-o funcție publică) trebuie evaluată, mai ales atunci când anumite obiective de țară se dovedesc a fi, în mod evident, ratate. Cu părere de rău, nu putem accepta ca ”performanță” doar ce spune Bogdan Aurescu despre sine. Nu, niciodată!

Nu putem considera performanță șirul nesfârșit de “năzbâtii” de genul ratării Schengen, a ratării intrării de 15 ani în programul Visa Waver, asumarea unor obiective nerealiste pe termen scurt (cum încearcă el să dezinformeze) ca OECD, compromiterea candidaturii României ca Membru Nepermanent în Consiliul de Securitate (ratat și la ultimele alegeri), aspectele legate de minorități, diluarea prezenței României pe plan extern prin trimiterea unor ambasadori la post care nu vorbesc nici o limbă straină, punerea unor oameni în structurile de conducere ale minsterului prin încălcarea legii, diminuarea capacității diplomatice prin compromiterea concursurilor etc (lista fiind mult prea lungă, iar despre asta o sa vorbesc la momentul potrivit!).

Principial, ma voi referi la colegul meu de partid, Rareș Bogdan, spunând că anumite considerații ale sale nu pot fi considerate vătămătoare pentru nimeni, pentru că el se referă EXCLUSIV la chestiuni de ordin profesional, din sfera activității unui demnitar care funcționează pe un loc asumat de Partidul Național Liberal.

Liderul grupului PNL din Parlamentul European si Prim Vicepreședintele PNL – coordonator pentru politica externă – o persoana din conducerea superioara a partidului deci, a făcut anumite considerații privind “prestația” ministrului Aurescu. Cum a răspuns Bogdan Aurescu? Aberant, inexplicabil și iresponsabil!

Să îl acuzi de retorică rusească pe Rareș Bogdan, știind că Rareș Bogdan este un anticomunist si anti-putinist convins și declarat, cred că este nu numai un gest mizerabil dar și un atac conștient la retorica partidului care partid, astăzi se vede astăzi acuzat de sputkinism.

Rareș Bogdan are perfectă dreptate! Omul acesta nu mai are ce căuta în Guvernul României și în niciun caz nu are ce căuta pe un loc politic asumat de PNL. Practic atacul lui Aurescu este direct indreptat impotriva PNL, iar asta eu nu pot accepta. Rareș Bogdan are perfectă dreptate!

Este foarte adevărat, Rareș Bogdan, ca orice om normal, are realizări și nerealizări, un lucru firesc și da, mai are probabil și frustrări – dar așa cum s-a văzut public, frustrările lui Rareș Bogdan sunt frustrările oamenilor din această țară – Schengen, Waver, felul în care România contează, e reprezentată și e percepută în plan extern.

Nimic din toate acestea nu îi sunt imputabile lui Rareș.

Nu doresc să insist asupra susținerii politice a actualului ministru de externe pentru că nu doresc să mă antepronunț acum. Zilele următoare vor lămuri lucrurile, însă răspunsul lui Aurescu la observațiile făcute de Prim Vicepresedintele PNL îl descalifică în primul rând ca demnitar român și în cele din urmă ca diplomat, persoană publică și ca om. Acesta este Bogdan Aurescu.

Nu e prima data când pentru Bogdan Aurescu oamenii din jurul lui au doar valoare de întrebuințare – nimic mai mult – in toate pozele de investire de guvern el apare în primul rând, dar niciodată nu apare în pozele făcute după moțiuni și asta spune cam tot despre caracterul lui.

Reîntorcându-mă la obiectivele României, multe dintre ele neatinse până astăzi, pe plan extern, sunt și obiectivele ministrului de externe Bogdan Aurescu, cel care, așa cum s-a demonstrat, s-a bucurat nu numai de susținerea noastră, dar și de ingăduința cu care am trecut peste totala lipsa de considerație, totala lipsă de respect, crasa lipsă de cooperare politică, lipsa oricărui dialog cu forurile partidului și, în final, toleranța cu care am acceptat șirul lung de ratări profesionale ale sale pentru care, politic, PNL a trebuit sa găsească permanent argumente publice.

Vocația politica a PNL este una proeuropeana, proeuroatlantica și este nedrept ca cineva, oricine ar fi, sa își permită să afecteze aceste valori ale noastre încercând să își acopere un palmares de dezastru prin lipirea de etichete mincinoase pe fruntea unor lideri PNL.

Funcțiile pe care vremelnic le ocupam sunt instrumentele instituționale cu care transformam planurile în realitate și nu scopuri în sine, iar Bogdan Aurescu nu poate accepta asta.

Ceea ce exprim este o evaluare personală și vă asigur că pot face o analiză si o evaluare obiectivă a conflictului dintre cei doi Bogdani.

Pe scurt, ministrul a reusit să rateze ”cu succes” șansa de a fi așa cum și-a dorit tot timpul să pară – un tehnocrat.

Și încă ceva, să nu creadă Bogdan Aurescu că nimeni nu știe ce a făcut sau ce face, iar prin această atitudine îl asigur că a reușit să își atragă antipatia tuturor membrilor de partid….acel partid pe care el îl desconsideră dar prin votul căruia a ajuns unde încă mai este.

Dacă tăcea…poate mai reușea să mai prostească în continuare!

Războiul Rareș Bogdan – Aurescu

Europarlamentarul PNL Rareş Bogdan a declarat, referindu-se la ministrul de Externe, Bogdan Aurescu, că nu el sau PNL a decis ca acesta să ocupe funcţia de şef al diplomaţiei din România, ci statul.

Bogdan a adăugat că, de-a lungul timpului, România a avut miniştri de externe excepţionali.

Europarlamentarul liberal a afirmat, de asemenea, că ar schimba mai mulţi miniştri. Întrebat dacă l-ar mai ţine în funcţie pe Bogdan Aurescu, dacă ar fi şeful lui direct, europarlamentarul a răspuns negativ. ”Eu? Nu. Aş mai concedia încă câţiva miniştri. Mulţi… şi de la PSD. Nu vreau scandal, nici cu Aurescu, nici cu alţii. Cred că l-aş chema (pe Aurescu- n.r.) să îl întreb ce are de gând. Pe Petre Daea, care mi-e simpatic, l-aş ruga să fie un fel de şef la târguri, oboare. Mi-e simpatic, ca un bunicuţ, dar nu rezolvă problema”, a mai declarat Rareş Bogdan.

În replică, ministrul de Externe Bogdan Aurescu a declarat pentru Digi24.ro că nu îl interesează părerile lui Rareş Bogdan. ”Practic, astfel de atacuri de la asemenea personaje sunt de fapt o confirmare că fac bine ce fac – e exact ca atunci când sunt atacat de Sputnik”, a argumentat Aurescu.

„Nu mă interesează părerile lui Rareş Bogdan – vă aduc aminte cum, în plin război al Rusiei contra Ucrainei, cerea să blocăm la graniţă cerealele ucrainene. Practic, astfel de atacuri de la asemenea personaje sunt de fapt o confirmare că fac bine ce fac – e exact ca atunci când sunt atacat de Sputnik. Probabil are destul de multe neîmpliniri şi frustrări personale”, a declarat Bogdan Aurescu în exclusivitate pentru digi24.ro.

Comenteaza cu profilul facebook

Alte știri de interes

Dan Motreanu, dezamăgit de modul în care Ministerul Agriculturii a negociat acordarea compensaţiilor pentru fermierii români: Ţara noastră va primi cea mai mică sumă

Mihnea Tudor

Rareș Bogdan, reacție către ministrul Aurescu: Nu vă lăsați manipulați de agenții dezinformării putiniste! Ajutorul acordat Ucrainei trebuie să continue fără echivoc

Mihnea Tudor

Deputatul liberal Pavel Popescu susține afirmațiile lui Rareș Bogdan: ”Sunt sute de motive pentru care domnul ministru Aurescu ar trebui să plece instant din fruntea MAE”

Mihnea Tudor

Fapte, nu vorbe! susține Rareș Bogdan, care a semnat o ”Declarație-angajament” alături de europarlamentarii PPE ”pentru a îmbunătăți drepturile femeilor”

Cristian Saghin

Arnold Schwarzenegger, mesaj puternic pentru cei care au mers pe calea urii – VIDEO

Mihnea Tudor

Ciprian Ciucu a demisionat de la şefia PNL Bucureşti

Mihnea Tudor

Europarlamentarul Rareș Bogdan: Nu ne dăm bătuți! Invitație la audieri pentru cancelarul Nehammer

Cristian Saghin

„Servantul patru” – O lebădă salvată de pompierii constănțeni a asistat la stingerea unui incediu

Gloria Pascu

România nu are nicio problemă în asigurarea cu gaze naturale pentru sezonul rece, susține Virgil Popescu

Mihnea Tudor

Acest website sau tool-urile externe, folosesc cookie-uri necesare pentru buna lui functionare, in scopurile descrise in politica de cookie-uri. Pentru a afla mai multe despre acestea si despre modul in care poti sa revoci acordul pentru cookie-urile folosite, te rugam sa consulti Politica de COOKIES. Prin inchiderea acestui mesaj de notificare sau continuarea navigarii in website in orice fel, iti dai acceptul pentru folosirea de cookie-uri. DE ACORD Termeni si conditii »