Minunile culinare din Oltenia de sub Munte și poveștile de suflet și aer proaspăt în Băile Olănești, la ROventura

Minunile culinare din Oltenia de sub Munte și poveștile de suflet și aer proaspăt, de sănătate, la Băile Olănești, la ROventura
Minunile culinare din Oltenia de sub Munte și poveștile de suflet și aer proaspăt, de sănătate, la Băile Olănești, la ROventura

Cerna si Băile Olănești – plaiuri de poveste

ROventura continuă să ne poarte pașii, prin intermediul emisiunii, sâmbăta aceasta, de la ora 15:00, către descoperirea plaiurilor de poveste din județul Vâlcea. Călătoria gazdelor emisiunii, George Mihai și Andreea Străvoiu, începe de la Cerna, în Vaideeni, locul în care descoperim adevărate minuni culinare din Oltenia de sub Munte, pentru ca mai apoi să trecem munții, pentru povești de suflet și aer proaspăt, de sănătate, la Băile Olănești.

Oltenia de sub Munte uimește prin bogăție și originalitate, chiar și când vine vorba de bucate și nu avem cum mai departe prin fascinantul ținut vâlcean, fără să ne bucurăm, pe îndelete, de mâncărurile acestea de legendă, aduse deodată cu portul și tradițiile, de peste munți, de ciobanii strămutați din Mărginime.

Toate acestea cuceresc oamenii care ajung la Cerna; servicii bune, dar și atmosferă prietenească.

Roventurienii noștri pornesc, apoi, în descoperirea frumuseților acestui tărâm , totodată despre… minunile din adâncuri. “Izvoarele de Aur” au transformat stațiunea Băile Olănești într-una dintre cele mai faimoase din țară și nu numai.

Nu putem ajunge la Băile Olănești fără să nu facem un tur al celebrelor izvoare minerale! În total, peste 35 de izvoare binefăcătoare așteaptă turiștii, la relaxare sau la o cură de sănătate. Olăneștiul e în plină dezvoltare. Noi hoteluri, vile și pensiuni răsar la adăpostul pădurii și, dacă tot vorbeam de relaxare și distracție, nu din Olănești până nu ne și bucurăm de un veritabil răsfăț SPA, într-un centru de excepție.

Tratament sau răsfăț… toate terapiile de la Olănești sunt aducătoare de sănătate și relaxare, stări după care suntem cu toții într-o continuă căutare. Vâlcea dar și Oltenia toată mai au, însă, atâtea și-atâtea locuri atrăgătoare…

Nu ratați sâmbăta aceasta, de la ora 15:00, o nouă ediție ”ROventura”, cu George Mihai și Andreea Străvoiu, la Kanal D.

Comenteaza cu profilul facebook

Distribuie articolul:

baile olanestiminuni culinareoltenis de sub munteretete traditionaleroventura
Mihnea Tudor
Mihnea Tudor este unul dintre jurnaliștii care publică articole pe site-ul stiripescurt.ro, cu o experiență de peste 7 ani în presa, pe domenii diverse, de la politica, externe, eveniment, sport etc.

Alte stiri de interes