Mircea Geoană: Anticipăm ca iarna să nu fie hibernare pe frontul ucrainean

Secretarul general adjunct al NATO Mircea Geoană
Secretarul general adjunct al NATO Mircea Geoană

Secretarul general adjunct al NATO Mircea Geoană a declarat că următoarele cinci-şase luni vor fi probabil destul de intense şi „anticipăm ca iarna să nu fie hibernare pe frontul ucrainean”. „Anticipăm un asalt violent, brutal, împotriva unor infrastructuri care trebuie să asigure curent, energie, căldură pentru ucraineni”, a adăugat el.

„Când ne-am referit la NATO la o iarnă care nu va fi statică pe terenul de luptă, este pentru că cele două părţi nu vor petrece această iarnă în tranşee aşteptând să vină primăvara. Anticipăm o dinamică destul de susţinută pentru acest sezon rece. Să nu uităm că ucrainenii au reuşit să aibă un cap de pod interesant peste râul Nipru, şi ruşii încearcă să atace în zona de est. Este absolut remarcabil faptul că ucrainenii cu sprijin occidental au reuşit de fapt să arunce flota rusă din Crimeea care acum se adăposteşte în estul Mării Negre. Au reuşit să facă acest coridor umanitar pe unde se exportă grâne din Ucraina. Aliaţii noştri britanici au reuşit un mecanism de asigurare a acestor nave. Următoarele cinci-şase luni de zile probabil vor fi destul de intense şi anticipăm ca iarna să nu fie hibernare pe frontul ucrainean”, a afirmat Mircea Geoană, joi la Digi 24.

El a mai spus că, faţă de anul trecut, Ucraina este mai bine pregătită, însă anticipează „un asalt violent, brutal, împotriva unor infrastructuri care trebuie să asigure curent, energie, căldură pentru ucraineni”

„Războiul din Ucraina şi iarna care urmează: Vedem că Federaţia Rusă a pus deoparte un număr important de rachete împotriva infrastructurii. Faţă de anul trecut şi Ucraina este mai bine pregătită. Anticipăm un asalt violent, brutal, împotriva unor infrastructuri care trebuie să asigure curent, energie, căldură pentru ucraineni. Este încă o dovadă a modului barbar în care Rusia înţelege să ducă acest război. Sunt multe generatoare care au fost trimise Ucraina, sisteme care să compenseze efectualele atacuri”, a mai explicat Geoană.

Comenteaza cu profilul facebook

Distribuie articolul:

frontul ucraineanmircea geoanaânato geoana
Mihnea Tudor
Mihnea Tudor este unul dintre jurnaliștii care publică articole pe site-ul stiripescurt.ro, cu o experiență de peste 7 ani în presa, pe domenii diverse, de la politica, externe, eveniment, sport etc.

Alte stiri de interes