Economie

Mirela Călugăreanu, șefa ANAF, numită președinte al CA al CEC Bank

Adunarea Generala a Acționarilor CEC Bank, institutie de credit controlată integral de statul român, prin Ministerul de Finanțe, a aprobat numirea Mirelei Călugăreanu, șefa ANAF, în funcția de președinte al Consiliului de Administrație al băncii, conform unui comunicat de presă. Asta se întâmplă la o zi după ce în Guvern s-a aflat un memorandum pe această temă, propus de Florin Cîțu, ministrul Finanțelor.

Practic, Mirela Călugăreanu, membru ne-executiv al Consiliului de Administrație al CEC Bank din 2017, a fost numită Presedinte al Consiliului, în locul lui Valentin Mavrodin, al cărui mandat de președinte a fost revocat, acesta rămânând membru ne-executiv în cadrul Consiliului de Administrație.

Componența consiliului de Administrație al băncii este acum:

Mirela Călugăreanu – presedinte al Consiliului de Administratie, Membru ne-executiv
Valentin Mavrodin – Membru ne-executiv
Ciprian Badea – Membru ne-executiv
Mirela Sitoiu – Membru ne-executiv
Mihai Gogancea Vatasoiu – Membru ne-executiv
Bogdan Constantin Neascu – Membru executiv, Director General si Presedinte la Comitetului de Directie
Mihaela Lucica Popa – Membru executiv, membru al Comitetului de Directie

„Mirela Călugăreanu (53 de ani), noul Presedinte al Consiliului de Administratie al CEC Bank, este membru al CA din 2017. În prezent, este președinte al Agenției Naționale de Administrare Fiscală (ANAF). Are peste 29 de ani de experiență în Finanțe Publice, ocupând diferite poziții în cadrul Directiei Generale a Finanțelor Publice Bucuresti și în cadrul ANAF. Mirela Călugăreanu a fost coordonator al proiectului de Modernizare a Administratiei Fiscale, în parteneriat cu Banca Mondială, prin care s-a urmărit informatizarea instituției. Mirela Călugăreanu este absolventă ASE, expert contabil CECCAR și deține un doctorat în finanțe”, se arată în document.

”onducerea CEC Bank este asigurată de Consiliul de Administraţie, care are în componenţă şapte membri executivi şi ne-executivi numiţi de Adunarea Generală a Acţionarilor.

Din rândul membrilor Consiliului de Administraţie, cei executivi sunt şi membri ai Comitetului de Direcţie al băncii, prin care asigură conducerea operaţională a acesteia.

Astfel, Consiliul de Administraţie al băncii este format din: Mirela Călugăreanu (preşedinte al Consiliului de Administraţie, membru ne-executiv) şi membri ne-executivi: Valentin Mavrodin, Ciprian Badea, Mirela Şitoiu, Mihai Gogancea Vatasoiu , dar şi Bogdan Constantin Neaşcu (membru executiv, Director General şi preşedinte la Comitetului de Direcţie) şi Mihaela Lucica Popa, membru executiv, membru al Comitetului de Direcţie.

Mirela Călugăreanu (53 de ani), noul preşedinte al Consiliului de Administraţie al CEC Bank, este membru al CA din 2017. În prezent, este  preşedinte al Agenţiei Naţionale de Administrare Fiscală (ANAF). Are peste 29 de ani de experienţă în Finanţe Publice, ocupând diferite poziţii în cadrul Direcţiei Generale a  Finanţelor Publice Bucureşti şi în cadrul ANAF.

Mirela Călugăreanu a fost coordonator al proiectului de Modernizare a Administraţiei Fiscale, în parteneriat cu Banca Mondială, prin care s-a urmărit informatizarea instituţiei. Mirela Călugăreanu este absolventă ASE, expert contabil CECCAR şi deţine un doctorat în finanţe.

Fondată în 1864, CEC Bank are în prezent cea mai extinsă reţea naţională, cu peste 1.000 de sucursale şi unităţi teritoriale şi active de peste 36 miliarde lei, la sfârşitul primului semestru din 2020.

Statul român, prin Ministerul Finanţelor Publice, este unicul acţionar al CEC Bank, iar în luna noiembrie 2019, în urma acordului Comisiei Europene, capitalul băncii a fost majorat cu 940 milioane lei.

Alte știri de interes

Un nou decret al lui Trump privind ieftinirea medicamentelor în SUA afectează pe bursă mari companii europene

Saghin Cristian

Când va circula metroul în Drumul Taberei. Metrorex vine cu precizări

Mihnea Tudor

Normele UE scumpesc polița RCA. Avertismentul unui specialist

Saghin Cristian

Românii din diaspora trimit cu 25% mai mulţi bani în ţară pentru începutul noului an şcolar

Mihnea Tudor

Florin Cîțu: PNL a scos Romania din topul rușinii în UE. Ce informații noi a dezvăluit

Mihnea Tudor

BCR primeşte cereri pentru programul Noua Casă. Credite totale de peste 900 milioane de lei

Mihnea Tudor

Leul a scăzut miercuri, 9 septembrie, la un nou minim istoric

Mihnea Tudor

Guvernul Johnson ameninţă să nu pună în aplicare tratatul retragerii Marii Britaniii din UE

Mihnea Tudor

Ministrul rus al energiei estimează o redresare lentă a prețului petrolului în 2021

Saghin Cristian

Acest site folosește cookies. Nu colectăm date personale. Acceptă »