Misteriosul DOSAR 10 august. Orban: Este inadmisibil. Românii încă nu au aflat adevărul

Ludovic Orban a compară Dosarul 10 august cu cele ale Mineriadelor și Revoluției și spune că trebuie aflat la ordinul cui au fost gazați românii. Premierul Orban consideră că adevărul despre incidentele din 10 august 2018 trebuie stabilit în justiție, adică de o instanță învestită cu acest drept, de aceea apreciază decizia de continuare a anchetei, potrivit Antena 3.

Este inadmisibil că la aproape doi ani de la evenimentele violente din Piața Victoriei, românii încă nu au aflat adevărul despre responsabilii care au coordonat și dispus acțiunea de reprimare a unei manifestații care începuse pașnic. Cetățenii și justiția din România nu mai au nevoie de un alt dosar cu aceeași soartă ca cele ale Mineriadelor și Revoluției.

Procurorilor și judecătorilor le revine obligația morală și legală de a afla și prezenta adevărul. Miilor de oameni care au avut de suferit în urma acelor incidente trebuie să li se facă dreptate și cetățenii au dreptul de a ști cu exactitate din ordinul cui au fost gazați și bătuți în 10 august 2018”, subliniază premierul Ludovic Orban.

Cazul va fi redeschis parțial, vizați fiind șefii Jandarmeriei. La data de 15 iulie 2020, dosarul fusese clasat în mare măsură pentru că nu existau probe care să susțină teoria loviturii de stat.

Giorgiana Hosu, procurorul șef de la DIICOT, a dispus redeschiderea urmăririi penale faţă de colonelul Gheorghe Sebastian Cucoş, fost prim adjunct al Jandarmeriei Române; maiorul Laurenţiu Cazan, fost director general al Direcţiei Generale de Jandarmi a Municipiului Bucureşti; colonelul Cătălin Sindile, fost şef al Jandarmeriei Române; comisarul şef de poliţie Mihai Dan Chirică, fost secretar de stat pentru relaţia cu prefecţii din MAI.

Comenteaza cu profilul facebook

Distribuie articolul:

adevarul despre 10 augustdosarul 10 augustproteste 10 august
Mihnea Tudor
Mihnea Tudor este unul dintre jurnaliștii care publică articole pe site-ul stiripescurt.ro, cu o experiență de peste 7 ani în presa, pe domenii diverse, de la politica, externe, eveniment, sport etc.

Alte stiri de interes