Miting 10 august 2020 cu prea puțini participanți și prea multe interese

Luni 10 august 2020, câteva zeci de persoane s-au adunat în Piața Victoriei, la 2 ani de la dispersarea agresivă a protestului de către Jandarmerie și totodată în ziua în care Curtea de Apel trimite dosarul la Tribunalul București.

Oamenii au purtat măști și au stat pe trotuarul din fața Guvernului și în scuarul din centru. Aceștia aveau un banner pe care scria ”depolitizați instituțiile statului”. Oamenii au scandat ”anchetați, nu tergiversați! și au cerut condamnări pentru cei vinovați. Cel mai des s-a strigat ”PSD, ciuma roșie”.

Grupul care s-a adunat pentru a marca doi ani de la evenimentele petrecute în seara de 10 august în Piaţa Victoriei din Capitală a scandat „Libertate”, „Jandarmeria apără hoţia”, „Diaspora-i cu noi” şi au afişat mesaje precum „Depolitizaţi instituţiile statului”, „Insist pentru statul de drept” şi „Vrem vinovaţii pentru jandarmiada 10 august”.

Un al doilea grup grup s-a strâns în Piaţa Victoriei pentru a protesta faţă de măsurile anti-COVID-19. Ei au cerut demisia Guvernului şi au scandat lozinci precum „Jos oculta mondială”, „Jos masca”, „Demisia”.

Totodată, protestatarii au afişat pancarte cu mesaje precum „Valul doi suntem noi”, „Totul va fi bine”, „Fără frică, fii patriot”, „Nu vrem puşcărie medicală”, „COVID-ul şi pandemia au distrus economia”.

În aceeași zi, Curtea de Apel București și-a declinat luni competența către Tribunalul București pentru soluționarea cererii DIICOT de redeschidere a anchetei împotriva șefilor Jandarmeriei în dosarul 10 august.

Curtea de Apel București amânase, luni, o decizie în cazul cererii DIICOT de redeschidere a anchetei împotriva șefilor Jandarmeriei în dosarul „10 august”. De asemenea, a fost respinsă cererea de recuzare a judecătorului Ruxandra Grecu de a participa în cauză.

Comenteaza cu profilul facebook

Distribuie articolul:

10 augustdosar 10 augustmiting 10 august 2020miting piata victorieiproteste 10 august
Mihnea Tudor
Mihnea Tudor este unul dintre jurnaliștii care publică articole pe site-ul stiripescurt.ro, cu o experiență de peste 7 ani în presa, pe domenii diverse, de la politica, externe, eveniment, sport etc.

Alte stiri de interes