Mitriţă a plecat de la New York City FC. Motivele au fost explicate de român


Clubul New York City FC a anunţat, joi, că l-a împrumutat pe Alexandru Mitriţă la gruparea saudită Al-Ahli.

Înţelegerea este valabilă până 31 ianuarie 2022, sub rezerva efectuării vizitei medicale de către Mitriţă. Clubul saudit are opţinea de a-l transfera definitiv pe jucătorul român la finalul împrumutului.

Mitriţă se va prezenta la noua sa echipă după acţiunile naţionalei României.

Atacantul a jucat în 12 meciuri de liga americană în acest sezon, marcând patru goluri și adăugând două pase decisive. De-a lungul carierei sale în MLS, a câștigat de 16 ori în 41 de apariții și este unul dintre cei patru jucători din istoria NYCFC care a înregistrat un hat-trick pentru club, criu americanii pe site-ul lor.

Directorul sportiv FC New York City, David Lee, a declarat: „Datorită circumstanțelor personale ale lui Mitri în timpul acestei pandemii, am considerat că a fost cea mai bună mișcare pentru toate părțile în acest moment de a-l împrumuta lui Al-Ahli. Este cu siguranță un jucător în care credem și ne-a ajutat să câștigăm meciuri de fotbal în ultimele 18 luni. Nu știm cât vor dura aceste restricții de călătorie, așa că, din perspectiva umană, am dorit să îi respectăm dorințele de a fi mai aproape de familia sa.”

Ce motiv a avut să plece

În așteptarea plecării către Al-Ahli Saudi FC, Mitriță a spus:

A fost o perioadă plină de provocări pentru mine și familia mea. Eu și soția mea ne așteptăm la nașterea primului nostru copil, în săptămânile următoare, și ea nu a putut fi cu mine la New York. Vreau să mulțumesc sincer clubului pentru că mi-a permis să joc fotbal și să fiu alături de familia mea. Încă din prima zi, sprijinul fanilor noștri a fost excelent și vreau să transmit dragoste tuturor suporterilor. Le doresc clubului și colegilor mei toate cele bune pentru restul sezonului”, conform nycfc.com.

Comenteaza cu profilul facebook

Distribuie articolul:

alex mitrita imprumutat alex mitrita transferat mitrita mitrita transfer
Mihnea Tudor
Mihnea Tudor este unul dintre jurnaliștii care publică articole pe site-ul stiripescurt.ro, cu o experiență de peste 7 ani în presa, pe domenii diverse, de la politica, externe, eveniment, sport etc.

Alte stiri de interes