Eveniment

Mitropolia Moldovei şi Bucovinei: Sărbătoarea de Sfânta Parascheva nu se va mai organiza în perioada 8-15 octombrie

În contextul pregătirilor pentru hramul Sfintei Cuvioase Parascheva din 14 octombrie și al interdicției anunțate de autorități pentru pelerinii din afara Iașului de a participa la această sărbătoare, Mitropolia Moldovei și Bucovinei aduce la cunoștința credincioșilor și, în general, a opiniei publice, următoarele:

”Având în vedere noul context în care ne aflăm, întrucât nu vor mai putea veni la Iași pelerini din alte localități, racla cu sfintele moaște ale Sfintei Cuvioase Parascheva nu va mai fi scoasă mâine dimineață, cum era programul inițial, ci va rămâne în Catedrala Mitropolitană. Mitropolia Moldovei și Bucovinei a notificat Prefectura Județului Iași că sărbătoarea nu se va mai organiza în perioada 8-15 octombrie, ci se va limita la săvârșirea Sfintei Liturghii din data de 14 octombrie, ziua de prăznuire a Sfintei Cuvioase Parascheva”, se arată în comunicatul transmis, miercuri seară, de purtătorul de cuvânt al Mitropoliei Moldovei şi Bucovinei, Constantin Sturzu.

Ce se întâmplă cu oamenii aflați deja la coadă

„Având în vedere că nu ne mai putem aștepta la un flux de pelerini, nu justifica să scoatem mâine dimineață racla cu Sfintele Moaște, pentru că numărul de închinători e destul de mic și poate și gestionat în interiorul Catedralei și în curte. Aceasta este principala rațiune. Miezul sărbătorii rămâne, data de 14 octombrie, ziua de prăznuire rămâne, dar nu mai există această extensie.

Cei care vor să vină, cei cărora autoritățile le permit să intre, vor veni la rând, se vor așeza. Rândul poate fi în Catedrală sau în afară. Sigur, dacă e multă mulțime, scoatem racla afară pentru a putea gestiona un număr mai mare, atunci vom putea gestiona acest lucru, dar deocamdată nu avem motive. Există lume la coadă, eu sunt la Catedrală acum, dar nu este atât de mare încât să iasă din curtea Catedralei”, a declarat Constantin Sturzu, în direct la B1 TV.

Alte știri de interes

Ginecoloc prins în flagrant în timp ce lua 500 de lei mită

Mihnea Tudor

Arafat ne pregătește de ce-i mai rău: Încet, încet intrăm în logica medicinei de dezastre

Mihnea Tudor

Firea a blocat banii pentru persoane vulnerabile. Nicușor Dan o acuză de „cinism și bătaie de joc până în ultima zi de mandat”

Mihnea Tudor

NASA anunță identificarea fără echivoc a apei pe Lună

Mihnea Tudor

Tribunalul Bucureşti a amânat validarea primarului ales al Sectorului 1, Clotilde Armand

Mihnea Tudor

Cine mai poluează Bucureștiul? Descoperirea făcută de Garda de Mediu

Gloria Pascu

Amenzi usturătoare pentru administratorii unor localuri în care se desfăşurau evenimente cu zeci de participanţi

Gloria Pascu

Racla cu moaştele Sfântului Dimitrie cel Nou, scoasă din Catedrala Patriarhală. Prefectul Berbeceanu a verificat respectarea normelor

Mihnea Tudor

Caz incredibil la Constanța: O femeie a fugit din spital cu bebelușul său, ambii cu Covid

Mihnea Tudor

Acest site folosește cookies. Nu colectăm date personale. Acceptă »