Modificare starea de alertă. Orban a comandat, Arafat a executat

Hotărârea de Guvern privind prelungirea stării de alertă va suferi unele modificări, în așteptarea Legii carantinei, care trenează la Senat, majoritatea condusă de PSD refuzând să o voteze.

Guvernul s-a întrunit, marți, la Palatul Victoria, într-o ședință rapidă pentru prelungirea stării de alertă. Ludovic Orban i-a dat ordin lui Raed Arafat, după decizia CCR, să scoată din noua hotărâre de guvern prevederile referitoare la carantinare și izolare.

”Am avut grupul tehnico – științific și am motivat de ce trebuie prelungită starea de alertă și a măsurilor ce trebuie implementate. Proiectul a fost aprobat în cadrul CNSU. Nu e nicio restricție nouă, păstrăm aceleași măsuri”, a spus Arafat, care a primit un ordin clar de la premier.

Prefer să așteptăm

”Până se aprobă legea, va trebuie să scoatem carantinarea și izolarea și să o reintroducem imediat după”, a spus premierul, iar Arafat a venit imediat cu răspunsul.

„Am scos-o”, a anunțat Arafat.

Ludovic Orban a explicat de ce dorește această schimbare.”Prefer să așteptăm votarea legii, promulgarea ei, publicarea în Monitorul Oficial și să face o ședință de guvern pentru a reintroduce în anexa 3 izolarea și carantinarea.”, a spus Orban.

Comenteaza cu profilul facebook

Distribuie articolul:

ludovic orbanprelungire starea de alertaraed arafatschimbare starea de alertaStarea de Alerta
Mihnea Tudor
Mihnea Tudor este unul dintre jurnaliștii care publică articole pe site-ul stiripescurt.ro, cu o experiență de peste 7 ani în presa, pe domenii diverse, de la politica, externe, eveniment, sport etc.

Alte stiri de interes