Parlament, președinție Recomandate

Modificări ale legilor electorale, cu dedicație de la PSD pentru ALDE și Pro România

Modificări ale legilor electorale, cu dedicație de la PSD pentru ALDE și Pro România
Modificări ale legilor electorale, cu dedicație de la PSD pentru ALDE și Pro România

PSD le-a dat dreptul la membri în secțiile de votare și Birourile Electorale partidelor sale satelit, PRO România și ALDE, deși legea actuală nu le permite.

Inițiativa aparține deputatului Pro România Ion Mocioalcă și propune ca partidele politice care au ca membri cel puţin 7 senatori sau 10 deputaţi (cazul PRO România) sau care au obținut reprezentare parlamentară la scrutinul anterior(cazul ALDE) să-și poată numi reprezentanți în secțiile de votare, dar și în Biroul Electoral.

Astfel, Camera Deputaților a adoptat miercuri, un proiect de lege care modifică patru legi o dată: legea pentru alegerea autorităţilor administraţiei publice locale, statutul aleșilor locali, legea privind alegerea Senatului şi a Camerei Deputaţilor, dar și legea privind organizarea şi funcţionarea Autorităţii Electorale Permanente.

Cu 279 de voturi „pentru”, 1 „împotrivă” și 25 abțineri, proiectul de Lege pentru modificarea Legii nr.115/2015 pentru alegerea autorităţilor administraţiei publice locale, pentru modificarea Legii administraţiei publice locale nr.215/2001, precum şi pentru modificarea şi completarea Legii nr.393/2004 privind Statutul aleşilor locali, precum şi pentru modificarea Legii nr.208/2015 privind alegerea Senatului şi a Camerei Deputaţilor, precum şi pentru organizarea şi funcţionarea Autorităţii Electorale Permanente a fost adoptat .

Așa cum este acum, legea prevede ca doar partidele parlamentare, reprezentate în Parlament prin grupuri parlamentare pot să-și delege reprezentanți în Birourile electorale centrale, județene și membri în secțiile de votare. Practic, folosirea sintagmei „cei care au ca membri cel puţin 7 senatori sau 10 deputaţi sau care au obținut reprezentare parlamentară la scrutinul anterior” le asigură partidelor lui Ponta și Tăriceanu reprezentarea. Cele două partide nu au grupuri parlamentare proprii, la Senat, ci doar Pro România, la Cameră.

Alte știri de interes

Se schimbă vremea: Cod galben şi cod portocaliu de ploi abundente, vânt şi descărcări electrice

Mihnea Tudor

Surpriză pentru studenţii care au burse sociale şi învaţă la universităţi care vor face cursuri online

Gloria Pascu

Ce este Inițiativa Smart Village. Integrarea satului inteligent în dezvoltarea rurală

Furdu Constantin

Orban: Astăzi, PSD ”a băgat România în faliment”. Raport de-a dreptul imbecil

Mihnea Tudor

Conflictul între Guvern și Parlament pe tema moțiunii de cenzură, tranșat de decizia CCR

Mihnea Tudor

Campania electorală faza pe înregistrări: Nicușor Dan, spionat de omul lui Băluță și aruncat pe piață de Dana Budeanu: Mafia din PSD și urmașii lui Dragnea

Mihnea Tudor

A bătut tot ce a prins! Agenți de pază, polițiști și polițiști locali, bătuți de o fată de 22 de ani

Mihnea Tudor

Gabriela Firea şi soţul său s-au fotografiat cu fiii lor într-o sală de clasă, deşi în cele mai multe şcoli nu a fost permis accesul părinţilor

Mihnea Tudor

De marți se deschide M5 Magistrala de metrou Eroilor – Drumul Taberei

Mihnea Tudor

Acest site folosește cookies. Nu colectăm date personale. Acceptă »