Recomandate Social

Modificări în Registrul electoral. Câți români vor vota anul acesta

Modificări în Registrul electoral. Câți români vor vota anul acesta
Modificări în Registrul electoral. Câți români vor vota anul acesta

Autoritatea Electorală Permanentă (AEP) anunță că numărul total al românilor cu drept de vot înscriși în Registrul electoral este de 19.004.986.

Până la alegerile locale din 27 septembrie, peste 21.100 de tineri vor împlini 18 ani și își vor putea exprima opțiunile politice prin vot..

Potrivit AEP, numărul total de cetățeni cu drept de vot înscriși în Registrul electoral este de 19.004.986, cu 21.401 mai mulți față de ultima informare publică, potrivit căreia, la data de 31 iulie 2020, figurau în Registrul electoral 18.983.585 de alegători români.

Diferențele apar ca urmare a operațiunilor făcute de primari în Registrul electoral, a importurilor de date de la Direcția Generală de Pașapoarte (DGP) și de la Direcția pentru Evidența Persoanelor și Administrarea Bazelor de Date (DEPABD), precum și a adăugării alegătorilor români care împlinesc vârsta de 18 ani până în 27 septembrie.

Modificările făcute în Registrul electoral:

* 278 de persoane au fost radiate ca urmare a decesului;
* 113 persoane au fost radiate ca urmare a încadrării în prevederile art. 39 din aceeași lege, referitor la radierea din Registrul electoral a alegătorilor cărora li s-a interzis exercitarea dreptului de a alege sau au fost puși sub interdicție.
* 78 de persoane au redobândit drepturile electorale ca urmare a expirării perioadei de radiere.
* Numărul de alegători care au împlinit 18 ani în aceeași perioada este de 15.115, aceștia fiind înscriși în Registrul electoral din oficiu, pe baza comunicării Direcției pentru Evidenta Persoanelor și Administrarea Bazelor de Date.
* Datele importate de la DGP în 09.07.2020 relevă că au intrat în evidențe 2.771 de alegători noi, iar un număr de 258 de alegători nu mai figurează în Registrul electoral, ca urmare a decesului sau pierderii cetățeniei.
* Ca urmare a importului de date de la DEPABD, au apărut 921 de alegători noi care au împlinit vârsta de 18 ani înainte de 1 august. În plus, numărul de alegători care vor împlini 18 ani în perioada 26.08.2020-27.09.2020 este de 21.165.

Conform evidențelor AEP, din totalul de alegători români care figurează în Registrul electoral, 18.270.004 au domiciliul sau reședința în țară, iar 734.982 au domiciliul în străinătate.

Registrul electoral este structurat pe județe, municipii, orașe, comune, pentru cetățenii români cu domiciliul sau reședința în țară. Persoanele autorizate să efectueze operațiuni în Registrul electoral cuprinzând cetățenii români cu domiciliul sau reședința în tara sunt primarii sau persoanele desemnate de către primari, prin dispoziție, conform legii.

Alte știri de interes

Dreapta la putere în România îşi consolidează poziţia în vederea alegerilor parlamentare, în urma alegerilor locale, scrie presa internaţională

Mihnea Tudor

Gabriela Firea, ultima intervenție în calitate oficială: Sunt mai dureroase cuţitele înfipte în spate. Va urma o perioadă dificilă pentru mine

Mihnea Tudor

Elena Udrea nu vede cu ochi buni ”entuziasmul” cu care s-a votat ”noul”. Cine este marele perdant al acestor alegeri locale

Mihnea Tudor

Nicuşor Dan: Este ziua de naştere a noului Bucureşti – VIDEO

Mihnea Tudor

EXIT-POLL ora 21.00 – Alegeri locale 2020. Rezultate alegeri București și în țară. Cine a câștigat Primăria Generală

Mihnea Tudor

Se schimbă vremea: Cod galben şi cod portocaliu de ploi abundente, vânt şi descărcări electrice

Mihnea Tudor

Surpriză pentru studenţii care au burse sociale şi învaţă la universităţi care vor face cursuri online

Gloria Pascu

Ce este Inițiativa Smart Village. Integrarea satului inteligent în dezvoltarea rurală

Furdu Constantin

Orban: Astăzi, PSD ”a băgat România în faliment”. Raport de-a dreptul imbecil

Mihnea Tudor

Acest site folosește cookies. Nu colectăm date personale. Acceptă »