Eveniment

Moeciu de Sus – Câteva pensiuni au fost mistuite de flăcări

Trei pensiuni au ars sâmbătă, în Moeciu de Sus, județul Brașov, după ce flăcările pornite de la una din case au fost purtate de vânt la alte două din vecinătate. N-au existat victime, însă pagubele materiale sunt uriașe.

Pompierii din Brașov au reușit să stingă incendiul după mai bine de trei ore.

Alarma a fost dată în jurul orei 16.00, când acoperișul unei pensiuni a fost cuprins de flăcări. În momentul izbucnirii incendiului, mai mulți turiști care se aflau în interiorul clădirii s-au autoevacuat. Trei persoane au suferit atacuri de panică, dar nu a fost nevoie de transportarea lor la spital. Din cauza vântului puternic, focul s-a extins rapid și la alte două pensiuni din apropiere. Intervenția pompierilor a fost îngreunată și de faptul că în zonă nu se aflau hidranți, iar în apropiere nu existau nici alte surse de alimentare cu apă.

Pentru lichidarea incendiului au acționat 5 mașini de stingere, o autoscară, o ambulanță SMURD. „În sprijinul pompierilor militari au venit și trei mașini de stingere din cadrul serviciilor voluntare pentru situații de urgență din Bran, Râșnov și Cristian”, a declarat Luiza Dănilă, purtător de cuvânt al ISU Brașov pentru ziarul Libertatea. Incendiul a fost stins în jurul orei 19:00. Pompierii au rămas la fața locului, pentru a stabili de la ce a pornit focul.

Poliția a deschis o anchetă în acest caz.

„În urma incendiului nu au rezultat victime, ci doar pagube materiale, respectiv un imobil care a ars în totalitate și alte două imobile, care au ars parțial, ca urmare a propagării flăcărilor la nivelul acestora. Polițiștii efectuează cercetări în vederea stabilirii cu exactitate a cauzelor și împrejurărilor izbucnirii incendiului”, a informat Inspectoratul de Poliție Județean Brașov.

Comenteaza cu profilul facebook

Alte știri de interes

Poliţist înjunghiat pe stradă, în Eforie Nord. Agresorul, prins focuri de armă

Mihnea Tudor

Udrea, chemată să dea socoteală, în fața judecătorilor, în dosarul campaniei lui Băsescu, din 2009. Un procuror a cerut peste 12 ani de închisoare pentru ea și 15 pentru Ioana Băsescu

Daniela Arnăutu

Ieșean reţinut de DIICOT, după ce a ridicat un colet cu… materia primă pentru… 93000 de doze de drog

Daniela Arnăutu

Moștenirea Trump: Cum va fi amintirea celui de-al 45-lea președinte? Întrebările la care doar istoria va putea răspunde

Daniela Arnăutu

Ameninţare cu bombă la Curtea de Apel Bucureşti. Clădirea a fost evacuată

Daniela Arnăutu

Clotilde Armand vrea zboare toată conducerea RAPPS, pentru felul în care a fost lăsat să se degradeze Hotel Triumf, clădire monument istoric

Daniela Arnăutu

Acest site folosește cookies. Nu colectăm date personale. Acceptă »