Moeciu de Sus – Câteva pensiuni au fost mistuite de flăcări

Trei pensiuni au ars sâmbătă, în Moeciu de Sus, județul Brașov, după ce flăcările pornite de la una din case au fost purtate de vânt la alte două din vecinătate. N-au existat victime, însă pagubele materiale sunt uriașe.

Pompierii din Brașov au reușit să stingă incendiul după mai bine de trei ore.

Alarma a fost dată în jurul orei 16.00, când acoperișul unei pensiuni a fost cuprins de flăcări. În momentul izbucnirii incendiului, mai mulți turiști care se aflau în interiorul clădirii s-au autoevacuat. Trei persoane au suferit atacuri de panică, dar nu a fost nevoie de transportarea lor la spital. Din cauza vântului puternic, focul s-a extins rapid și la alte două pensiuni din apropiere. Intervenția pompierilor a fost îngreunată și de faptul că în zonă nu se aflau hidranți, iar în apropiere nu existau nici alte surse de alimentare cu apă.

Pentru lichidarea incendiului au acționat 5 mașini de stingere, o autoscară, o ambulanță SMURD. „În sprijinul pompierilor militari au venit și trei mașini de stingere din cadrul serviciilor voluntare pentru situații de urgență din Bran, Râșnov și Cristian”, a declarat Luiza Dănilă, purtător de cuvânt al ISU Brașov pentru ziarul Libertatea. Incendiul a fost stins în jurul orei 19:00. Pompierii au rămas la fața locului, pentru a stabili de la ce a pornit focul.

Poliția a deschis o anchetă în acest caz.

„În urma incendiului nu au rezultat victime, ci doar pagube materiale, respectiv un imobil care a ars în totalitate și alte două imobile, care au ars parțial, ca urmare a propagării flăcărilor la nivelul acestora. Polițiștii efectuează cercetări în vederea stabilirii cu exactitate a cauzelor și împrejurărilor izbucnirii incendiului”, a informat Inspectoratul de Poliție Județean Brașov.

Comenteaza cu profilul facebook

Distribuie articolul:

incendiu moeciuincendiu pensiuni moeciumoeciu de suspensiuni arse moeciupensiuni moeciu de sus
Mihnea Tudor
Mihnea Tudor este unul dintre jurnaliștii care publică articole pe site-ul stiripescurt.ro, cu o experiență de peste 7 ani în presa, pe domenii diverse, de la politica, externe, eveniment, sport etc.

Alte stiri de interes