International Recomandate

Moment istoric în SUA: Trump, primul președinte pus sub acuzare a doua oară! Votul de miercuri, hotărâtor

La capătul unei şedinţe de aproape 8 ore, Congresul l-a pus sub acuzare pe preşedintele Donald Trump, cu doar opt zile înainte de terminarea mandatului de președinte, pentru incitare la insurecţie, în urma evenimentelor de săptămâna trecută, de la Capitoliu.

Au fost 232 de voturi pentru punerea sub acuzare (inclusiv 10 republicani), 197 împotrivă. ”Rezoluția a fost adoptată” a anunțat Nancy Pelosi, președintele Camerei Reprezentanților.

Congresul Statelor Unite a dezbătut miercuri punerea sub acuzare a lui Donald Trump, după violențele înregistrate în asaltul asupra Capitoliului, soldate cu cinci morți.

Rezoluția punerii sub acuzare a lui Donald Trump îl acuză pe președintele american de ”incitare la insurecție”, având, astfel, un singur articol.

Liderul republicanilor din Senat, Mitch McConnell, a declarat miercuri că nu exclude să voteze pentru găsirea lui Donald Trump vinovat în cazul unui proces în camera superioară a Congresului. „Nu am luat decizia finală cu privire la votul meu, intenționez să ascult argumentele legale atunci când sunt prezentate Senatului”, le-a scris colegilor săi republicani într-o notă făcută publică.

Donald Trump a devenit primul preşedinte din istoria Statelor Unite pus sub acuzare de două ori, după ce rezoluţia în care i s-a imputat „instigarea la insurecţie” a fost votată inclusiv de membri ai partidului său, republicani! Zece reprezentanți republicani au votat împotriva preşedintelui american.

Donald Trump depinde de votul din Senat, acolo unde republicanii au, încă, majoritate de 51 la 48, și urmează un nou vot. Această procedură se va prelungi însă după finalul mandatului lui Trump, așa că demiterea nu își va mai avea obiect. Miza este importantă însă: președintele ar putea fi împiedicat să mai candideze la scrutinul din 2024.

Comenteaza cu profilul facebook

Alte știri de interes

O corporație americană a interzis angajaților să participe la protestele pro-Navalnîi

Ionel Lăcătuș

E-health » Introducerea tehnologiilor Smart în unități medicale

Furdu Constantin

China autorizează garda de coastă să tragă asupra navelor străine, dacă este necesar

Ionel Lăcătuș

HOROSCOP rune cu Mihai Voropchievici 25 – 31 ianuarie 2021. Câștig din plin pentru o zodie aleasă

Mihnea Tudor

Arestări pe bandă rulantă la manifestațiile pro-Navalnîi: Peste 1000 de persoane au fost reținute de forțele de ordine

Daniela Arnăutu

Avalanşă în Munţii Bucegi, două persoane fiind surprinse. Intervenția dificilă a Salvamontului

Mihnea Tudor

Acest site folosește cookies. Nu colectăm date personale. Acceptă »