Monica Anisie a uitat esențialul: profesorii. Sindicatele nu o iartă

Ministrul Educaţiei a omis, în ultima postare de pe Facebook, de săptămâna aceasta, ce este mai important: despre majorarea salariilor cadrelor didactice. Acest lucru a deranjat puternic cel puțin un sindicat al profesorilor, care ameninţă că şcoala ar putea să nu înceapă la timp dacă Executivul nu le va da dascălilor banii cuveniţi prin lege.

Ministrul Educaţiei a scris un mesaj de laudă a rectificării bugetare „pozitive”, însă nu a pomenit niciun cuvânt despre faptul că, la reîmpărţirea banilor, profesorii, care ar fi urmat să primească de la 1 septembrie 2020 o creştere salarială medie de 14%, au fost complet uitaţi la calcule.

Monica Anisie a scris: „În urma adoptării Ordonanței de urgență privind rectificarea bugetară aprobată în ședința de Guvern de astăzi, Ministerul Educației și Cercetării beneficiază de suplimentarea bugetului cu 551,4 milioane de lei!

Acești bani sunt destinați, cu prioritate, achiziției de echipamente electronice pentru elevi și cadre didactice, în vederea participării la activități de e-learning, precum și lucrărilor de execuție și proiectare a 59 de grădinițe.

De asemenea, am decis:

– majorarea, în ceea ce privește învățământul universitar, a cheltuielilor din venituri proprii cu suma de 370,50 de milioane de lei, asigurată prin majorarea veniturilor cu suma de 229,72 de milioane de lei, respectiv reglementarea utilizării disponibilităților din anii anteriori, în limita sumei de 140,78 de milioane de lei;

– aprobarea sumei de 200 de milioane de lei, credite de angajament, pentru Programul Național de Cercetare, Dezvoltare și Inovare – perioada 2015-2020 (PNDCDI III).

– Rectificarea bugetară pozitivă pentru Educație este o măsură esențială de sprijin în vederea reluării activității școlare / universitare în această toamnă, în condiții de acces egal și siguranță sanitară pentru toți elevii, studenții și cadrele didactice, având în vedere contextul pandemic provocat de virusul SARS-CoV-2”, a scris ministrul Educaţiei pe social media.

Federaţia Sindicatelor Libere din Învăţământ a precizat, într-un comunicat de presă, că este posibil ca şcoala să nu înceapă în ziua stabilită dacă Executivul nu va mări salariile dascălilor, conform unui comunicat de presă.

Comenteaza cu profilul facebook

Distribuie articolul:

marire salarii profesorimonica anisiesalarii profesori
Mihnea Tudor
Mihnea Tudor este unul dintre jurnaliștii care publică articole pe site-ul stiripescurt.ro, cu o experiență de peste 7 ani în presa, pe domenii diverse, de la politica, externe, eveniment, sport etc.

Alte stiri de interes