Educatie

Monica Anisie: Sunt 836 de şcoli cu toalete în curte. Pentru mine înseamnă ”foarte multe”

Ministrul Educaţiei, Monica Anisie, afirmă că la deschiderea anului şcolar 2020-2021 peste 800 de şcoli – unităţi de învăţământ cu personalitate juridică sau structuri ale acestora – au toalete în curte, ea adăugând că din punctul său de vedere sunt „foarte multe”. Anisie face un apel către primari să se implice şi să ajute şcoala.

”Sunt foarte multe şcoli, nu numai din mediul rural, ci sunt şi şcoli din mediul urban, care au nevoie de resurse care să-i protejeze pe elevi de îmbolnăvire. (…) Sunt primari care sau implicat dar sunt şi primari care în acest moment nu ajută şcolile”, a declarat ministrul Educaţiei sâmbătă, la B1 Tv.

Întrebată câte unităţi de învăţământ au toaleta în curte, ea a arătat că este vorba despre 836 de unităţi de învăţământ cu personalitate juridică sau clădiri arondate acestora.

”Am spus ”foarte multe” pentru că pentru mine înseamnă foarte mult 836 de unităţi de învăţământ care încă mai au toaletele în curte”, a adăugat Monica Anisie, citată de news.ro.

Aceasta a precizat că autorităţile publice locale pot achiziţiona containere sanitare pentru şcolile care nu au băi cu apă curentă, iar banii vor fi decontaţi prin Ministerul Fondurilor Europene şi a făcut un apel către toţi primarii să se implice.

”Mai este timp în aşa fel încât copiii să nu aibă de suferit,. Sunt copiii noştri, ai tuturor”, a mai afirmat Anisie, adăugând că aceasta este şansa primarilor să arate că reprezintă comunităţile din care fac parte.

Comenteaza cu profilul facebook

Alte știri de interes

Cîmpeanu anunță că lucrează, împreună cu Ministerul Sănătății, la un ordin privind regulile de distanțare

Daniela Arnăutu

Se reduce numărul de elevi în clasele de liceu. Sorin Câmpeanu a semnat ordinul

Mihnea Tudor

Criza din cultură. Semnificația sa socială și politică

Ionel Lăcătuș

Dirijorul Ion Marin, decorat de Franța cu Ordinul Artelor şi Literelor în grad de Cavaler

Mihnea Tudor

PointEd, singura echipă din România calificată la eBridge Alliance 2020/2021

Gloria Pascu

Ziua Culturii Naţionale – Acces gratuit la MNAR. Portretul lui Mihai Eminescu realizat de sculptorul Oscar Han, expus

Mihnea Tudor

Acest site folosește cookies. Nu colectăm date personale. Acceptă »