Educatie

Monica Anisie: Sunt 836 de şcoli cu toalete în curte. Pentru mine înseamnă ”foarte multe”

Ministrul Educaţiei, Monica Anisie, afirmă că la deschiderea anului şcolar 2020-2021 peste 800 de şcoli – unităţi de învăţământ cu personalitate juridică sau structuri ale acestora – au toalete în curte, ea adăugând că din punctul său de vedere sunt „foarte multe”. Anisie face un apel către primari să se implice şi să ajute şcoala.

”Sunt foarte multe şcoli, nu numai din mediul rural, ci sunt şi şcoli din mediul urban, care au nevoie de resurse care să-i protejeze pe elevi de îmbolnăvire. (…) Sunt primari care sau implicat dar sunt şi primari care în acest moment nu ajută şcolile”, a declarat ministrul Educaţiei sâmbătă, la B1 Tv.

Întrebată câte unităţi de învăţământ au toaleta în curte, ea a arătat că este vorba despre 836 de unităţi de învăţământ cu personalitate juridică sau clădiri arondate acestora.

”Am spus ”foarte multe” pentru că pentru mine înseamnă foarte mult 836 de unităţi de învăţământ care încă mai au toaletele în curte”, a adăugat Monica Anisie, citată de news.ro.

Aceasta a precizat că autorităţile publice locale pot achiziţiona containere sanitare pentru şcolile care nu au băi cu apă curentă, iar banii vor fi decontaţi prin Ministerul Fondurilor Europene şi a făcut un apel către toţi primarii să se implice.

”Mai este timp în aşa fel încât copiii să nu aibă de suferit,. Sunt copiii noştri, ai tuturor”, a mai afirmat Anisie, adăugând că aceasta este şansa primarilor să arate că reprezintă comunităţile din care fac parte.

Alte știri de interes

Surpriză pentru studenţii care au burse sociale şi învaţă la universităţi care vor face cursuri online

Gloria Pascu

Marcel Ciolacu vede deschiderea şcolilor ”un dezastru” și cere din nou demisia ministrului Anisie

Gloria Pascu

Transport gratuit pentru elevi, începând de azi

Mihnea Tudor

Scrisoare deschisă profesorilor din Universitatea București: Sunteți în vârstă și vă e frică de virus? Noi suntem tineri și ne e frică de viitor. UniBuc, ”o batjocură la cel mai înalt nivel”

Mihnea Tudor

Arafat: Se cere fermitate față de elevi. Nu porți mască, ieși afară!

Gloria Pascu

Patriarhul Daniel, mesaj pentru părinți și cadre didactice, înainte de începerea școlii

Gloria Pascu

Alegerile locale și deschiderea școlilor. Precizări despre amânare, de la Raed Arafat

Mihnea Tudor

Gabriela Szabo nu este de acord cu voucherele copiilor pentru sport. Ce soluții practice susține

Mihnea Tudor

Încep școlile – REGULILE stabilite de MS în cazul în care apar elevi infectați. Cele trei scenarii. Ghidurile privind măsurile sanitare şi de protecţie

Mihnea Tudor

Acest site folosește cookies. Nu colectăm date personale. Acceptă »