Moscova: Aproximativ 150 de persoane, inclusiv lideri ai opoziţiei, reţinute de poliţie

Poliţia rusă a reţinut, sâmbătă, aproximativ 150 de persoane la o reuniune a politicienilor independenţi şi din opoziţie, la Moscova, acuzându-i de legături cu o “organizaţie indezirabilă”, relatează Reuters.

Reuniunea a fost programată să aibă loc sâmbătă şi duminică, cu participarea a unor aleşi locali din toată ţara, a declarat Andrei Pivovarov, organizatorul evenimentului şi director executiv al Rusia Deschisă, grup fondat de Mihail Hodorkovski, critic al Kremlinului. Poliţia a descins în clădirea în care se desfăşura forumul şi a început să reţină participanţi şi să-i ducă la dubele aflate în exterior.

OVD-Info, care monitorizează situaţia activiştitlor şi opozanţilor reţinuţi, a publicat o listă cu peste 150 de persoane despre care susţine că au fost reţinute sâmbătă.

“Poliţia a venit la forumul de la Moscova. Aici sunt 150 de persoane din toată ţara. Toată lumea este reţinută. Toată lumea”, a notat pe Twitter Ilia Iaşin, politician din opoziţie.

Poliţia a precizat că toţi participanţii la reuniune au fost reţinuţi pentru că au participat la activivtăţi ale unei “organizaţii indezirabile”, potrivit TV Rain.

Rusia Deschisă este unul dintre cele peste 30 de grupuri catalogate de Moscova ca “indezirabile” şi interzise printr-o lege adoptată în 2015.

Comenteaza cu profilul facebook

Distribuie articolul:

arestari moscovapoliticieni independenti rusiaproteste moscova
Mihnea Tudor
Mihnea Tudor este unul dintre jurnaliștii care publică articole pe site-ul stiripescurt.ro, cu o experiență de peste 7 ani în presa, pe domenii diverse, de la politica, externe, eveniment, sport etc.

Alte stiri de interes