Politica Recomandate

Moțiune de cenzură – Kelemen Hunor: Nu vrem să fim scoşi vinovaţi pentru morţii şi bolnavii de COVID-19

Kelemen Hunor a declarat că UDMR va decide în ziua votului cum vor proceda parlamentarii Uniunii la moţiunea de cenzură. Acesta precizează că există o mie de motive pentru a fi dat jos Cabinetul Orban, însă nu doreşte ca UDMR să fie scos vinovat pentru problemele generate de pandemia de coronavirus, pentru morţii şi bolnavii de COVID-19. El nu a exclus varianta ca aleşii maghiari să se abţină la plenul reunit în care va fi votată moţiunea de cenzură, notează news.ro.

”Nici nu vom vota ca să evităm această acuză, nici nu vom vota împotriva moţiunii ca să evităm cealaltă acuză. Noi vom lua o decizie extrem de raţională. Trebuie să pun următoarea întrebare în 2020 aşa cum am pus şi în 2017 pentru PNL. Ce urmează după moţiunea de cenzură? Cine va fi premier? Are de gând cineva să facă un proiect măcar de patru ani? Nu spun de opt ani. Sunt foarte puţini oameni politici care gândesc pe termen lung. Nu au această preocupare. Nu spun capacitate, pentru că sunt unii care au această capacitate, dar nu au preocuparea. Ok pică Guvernul, sunt trei variante. Rămâne Guvernul Orban interimar până pe 6 decembrie sau 29 noiembrie când vor fi alegerile parlamentare, s-a mai întâmplat în 2009, nu e nicio tragedie. Nu va fi o criză sanitară mai mare, criza economică nu se va adânci. A doua variantă, după 27 septembrie se va construi o coaliţie care va spune clar. Ok, asumăm guvernarea în această scurtă perioadă şi vrem să mergem mai departe împreună după alegerile parlamentare pentru că avem un proiect pentru România. În acest mod se formează şi coaliţiile locale judeţene”, a afirmat Kelemen Hunor marţi la Adevărul Live.

Chestionat dacă UDMR va vota la moţiunea de cenzură, liderul Uniunii a răspuns: „Nu ştiu. Vom stabili în ziua votului. Avem o mie de motive de a da jos guvernul”.

Rolurile s-au inversat

Întrebat mai departe de ce nu ar vota UDMR moţiunea, Kelemen Hunor a replicat: „Fiindcă nu vrem să fim victime colaterale din punct de vedere politic într-un război care nu este al nostru”.

„Nu că ne-am alia cu PSD. Nu asta e problema. Până la urmă poate PSD să ne acuze că ne aliem cu PNL şi nu este o notă mai bine să te aliezi cu PNL astăzi. Să nu inclinăm noi balanţa într-o parte sau alta. Apoi ei se vor victimiza şi vor spune. Dom’le, pentru morţi, pentru bolnavi, voi sunteţi de vină. Cu toată această campanie a PNL. Ce s-a întâmplat în această perioadă? Numărul de cazuri a scăzut? Nu. S-a întâmplat ceva? Nu. Am aflat de la preşedinte că trebuie să ne spălăm pe mâini şi am aflat de la medici ce ar trebui să facem în politică. Rolurile s-au inversat. E un haos total în ţară”, a completat Kelemen.

El a adăugat că nu se ştie dacă va pica Guvernul Orban pentru că „s-ar putea ca PNL să aibă majoritatea până la finalul mandatului”.

„Orice e posibil”, a mai spus Kelemen Hunor, întrebat dacă e posibil ca UDMR să se abţină de la vot.

Alte știri de interes

Cîţu, despre majorarea cu 40% a pensiilor susţinută de PSD: De unde atâta tupeu şi atâta cinism?”

Mihnea Tudor

Ce este Inițiativa Smart Village. Integrarea satului inteligent în dezvoltarea rurală

Furdu Constantin

Orban: Astăzi, PSD ”a băgat România în faliment”. Raport de-a dreptul imbecil

Mihnea Tudor

Conflictul între Guvern și Parlament pe tema moțiunii de cenzură, tranșat de decizia CCR

Mihnea Tudor

Campania electorală faza pe înregistrări: Nicușor Dan, spionat de omul lui Băluță și aruncat pe piață de Dana Budeanu: Mafia din PSD și urmașii lui Dragnea

Mihnea Tudor

A bătut tot ce a prins! Agenți de pază, polițiști și polițiști locali, bătuți de o fată de 22 de ani

Mihnea Tudor

Gabriela Firea şi soţul său s-au fotografiat cu fiii lor într-o sală de clasă, deşi în cele mai multe şcoli nu a fost permis accesul părinţilor

Mihnea Tudor

De marți se deschide M5 Magistrala de metrou Eroilor – Drumul Taberei

Mihnea Tudor

Ciolacu, mesaj pentru Guvern: Copiii vor să facă şcoală, copiii nu au culoare politică

Mihnea Tudor

Acest site folosește cookies. Nu colectăm date personale. Acceptă »