Moțiune de cenzură – Poziția UDMR, după scandalul ”Ținutului Secuiesc”

Moțiune de cenzură - Poziția UDMR, după scandalul ”Ținutului Secuiesc”
Moțiune de cenzură - Poziția UDMR, după scandalul ”Ținutului Secuiesc”

Mai mulți lideri politici ai opoziției au amenințat Guvernul Orban cu o moțiune de cenzură, după ce se va încheia bătălia cu pandemia de coronavirus. Primul partid care și-a precizat poziția în mod public este UDMR.

După ce proiectul de lege promovat de UDMR pentru obținerea autonomiei așa numitului ”Ținut Secuiesc”, Covasna, Harghita și Mureș, a trecut tacit de Camera Deputaților, președintele României, Klaus Iohannis a reacționat imediat, afirmând că PSD vrea să ”dea Ardealul ungurilor”. În ședința de urgență care a avut loc în Senat, în aceeași zi, acest proiect a fost respinscu o majoritate covârșitoare.

În acest context, liderul senatorilor UDMR, Cseke Attila a precizat poziția paetidului său față de o eventuală moțiune de cenzură.

”UDMR nu crede că Guvernul Orban trebuie demis şi nici nu suntem interesaţi de o formulă posibilă în acest moment. Afirm categoric că UDMR nu este implicat nici măcar cu gândul în eventuala demitere a Guvernului. Noi credem că acest Guvern trebuie să-şi ducă mandatul până la capăt, până la desfăşurarea alegerilor parlamentare, atunci când ele vor avea loc”, a afirmat Cseke Attila.

”Guvernul a fost votat şi noi credem că acest Guvern trebuie lăsat să guverneze şi să-şi ducă mandatul până la capăt, care înseamnă desfăşurarea alegerilor parlamentare, atunci când vor avea loc – în toamnă sau mai târziu”, a mai spus, luni, 4 mai, senatorul UDMR Cseke Attila.

Comenteaza cu profilul facebook

Distribuie articolul:

guvernul orban motiune de cenzura udmr
Mihnea Tudor
Mihnea Tudor este unul dintre jurnaliștii care publică articole pe site-ul stiripescurt.ro, cu o experiență de peste 7 ani în presa, pe domenii diverse, de la politica, externe, eveniment, sport etc.

Alte stiri de interes