Mugur Isărescu a colaborat cu Securitatea, verdict cerut de CNSAS la Curtea de Apel

Mugur Isărescu este acuzat de CNSAS că a fost colaborator al fostei Securități. Cei de la Consiliul Național Pentru Studierea Arhivelor Securității (CNSAS) au decis sesizarea Curții de Apel Bucuresti, care va trebui să confirme sau să infirme verdictul Colegiului. Colegiul institutiei a aprobat, săptămâna trecută, nota în care îi este atribuită aceasta calitate.

Pe 7 martie 2017, lui Mugur Isărescu, căruia i s-au găsit note informative semnate cu numele de cod MANOLE, după ce jurnaliștii de la România Liberă au publicat atunci articolul „Mugur Isărescu, a turnat la Securitate sub numele de cod Manole”, a refuzat să răspundă unui alt cotidian dacă a dat vreodată declarații la Securitate sau la Miliție.

Conform procedurii, Consiliul Național Pentru Studierea Arhivelor Securității va sesiza așadar Curtea de Apel București, chemată să confirme sau să infirme verdictul Colegiului.

“Au fost analizate 6 cereri şi a fost încheiată procedura de deconspirare pentru un număr de 5 surse, identitatea reală a acestora urmând a fi comunicată la solicitarea persoanelor subiect al unor dosare de urmărire informativă şi a petenţilor îndreptăţiţi, potrivit prevederilor art. 1 alin. 7 din O.U.G. nr. 24/2008, aprobată cu modificări şi completări prin Legea nr. 293/2008.

Colegiul a aprobat Nota de Constatare si a dispus introducerea la Sectia de contencios administrativ si fiscal a Curtii de Apel Bucuresti a actiunii in constatare pentru stabilirea calitatii de colaborator al Securitatii, pentru urmatoarea categorie de persoane: – art. 3 lit. q (guvernatorul Bancii Nationale a Romaniei, presedinte, vicepresedinte de banca si membrii consiliului de administratie din sectorul bancar) – 1 persoana”, se arata in comunicatul dat de instituție după ședința de marțea trecută a Colegiului.

Comenteaza cu profilul facebook

Distribuie articolul:

Consiliul National Pentru Studierea Arhivelor Securitatii isarescu colaborator al securitatii isarescu manole mugur isarescu mugur isarescu a colaborat cu securitatea
Mihnea Tudor
Mihnea Tudor este unul dintre jurnaliștii care publică articole pe site-ul stiripescurt.ro, cu o experiență de peste 7 ani în presa, pe domenii diverse, de la politica, externe, eveniment, sport etc.

Alte stiri de interes