Special

Mugur Isărescu a colaborat cu Securitatea, verdict cerut de CNSAS la Curtea de Apel

Mugur Isărescu este acuzat de CNSAS că a fost colaborator al fostei Securități. Cei de la Consiliul Național Pentru Studierea Arhivelor Securității (CNSAS) au decis sesizarea Curții de Apel Bucuresti, care va trebui să confirme sau să infirme verdictul Colegiului. Colegiul institutiei a aprobat, săptămâna trecută, nota în care îi este atribuită aceasta calitate.

Pe 7 martie 2017, lui Mugur Isărescu, căruia i s-au găsit note informative semnate cu numele de cod MANOLE, după ce jurnaliștii de la România Liberă au publicat atunci articolul „Mugur Isărescu, a turnat la Securitate sub numele de cod Manole”, a refuzat să răspundă unui alt cotidian dacă a dat vreodată declarații la Securitate sau la Miliție.

Conform procedurii, Consiliul Național Pentru Studierea Arhivelor Securității va sesiza așadar Curtea de Apel București, chemată să confirme sau să infirme verdictul Colegiului.

„Au fost analizate 6 cereri şi a fost încheiată procedura de deconspirare pentru un număr de 5 surse, identitatea reală a acestora urmând a fi comunicată la solicitarea persoanelor subiect al unor dosare de urmărire informativă şi a petenţilor îndreptăţiţi, potrivit prevederilor art. 1 alin. 7 din O.U.G. nr. 24/2008, aprobată cu modificări şi completări prin Legea nr. 293/2008.

Colegiul a aprobat Nota de Constatare si a dispus introducerea la Sectia de contencios administrativ si fiscal a Curtii de Apel Bucuresti a actiunii in constatare pentru stabilirea calitatii de colaborator al Securitatii, pentru urmatoarea categorie de persoane: – art. 3 lit. q (guvernatorul Bancii Nationale a Romaniei, presedinte, vicepresedinte de banca si membrii consiliului de administratie din sectorul bancar) – 1 persoana”, se arata in comunicatul dat de instituție după ședința de marțea trecută a Colegiului.

Alte știri de interes

Giorgiana Hosu a demisionat din funcţia de porocuror şef DIICOT

Mihnea Tudor

Conflictul între Guvern și Parlament pe tema moțiunii de cenzură, tranșat de decizia CCR

Mihnea Tudor

Un bărbat a fost reținut după ce polițiștii au găsit droguri în plafonul maşinii care mergea pe Autostrada A2

Saghin Cristian

Un brigadier silvic a fost găsit spânzurat, anunță Mihai Goțiu. Un alt pădurar a încercat să se sinucidă. Să începem destructurarea rețelelor de criminalitate organizată!

Mihnea Tudor

Ministrul Adrian Oros a acordat primul ajutor la un accident produs în apropierea locului unde avea o întâlnire cu fermierii

Mihnea Tudor

Florian Coldea este citat la Secția pentru Investigarea Infracțiunilor din Justiție

Saghin Cristian

Ministrul Mediului, anunț important despre Pădurea Băneasa şi alte păduri din apropierea marilor oraşe

Mihnea Tudor

Anchetă DNA: Şeful Poliţiei Eforie, cercetat pentru mită. Proteja activităţi de comerţ neautorizat

Mihnea Tudor

Fostul ministru Daniel Chiţoiu a fost trimis în judecată pentru ucidere din culpă

Saghin Cristian

Acest site folosește cookies. Nu colectăm date personale. Acceptă »