Muniție sovietică, descoperită într-o pădure din Suceava

Cel puțin 700 de elemente de muniție sovietică, din Al Doilea Război Mondial, au fost găsite de un bărbat care se afla la cules de ciuperci, într-o pădure din apropierea localității Siminicea, județul Suceava.

Potrivit ISU Suceava, un bărbat, care se afla la cules de ciuperci, a găsit joi mai multe elemente de muniție, iar pirotehniștii s-au deplasat la fața locului. În urma verificărilor au fost descoperite, iniţial, 587 de elemente de muniţie sovietice, de diferite calibre, provenind din cel de-Al Doilea Război Mondial.

Misiunea pirotehnică a continuat și vineri, când au fost descoperite alte muniții.

“În total, pe parcursul celor două misiuni, au fost descoperite 687 de lovituri acuplate cu proiectile explozive de artilerie antiaeriană calibrul 20 mm, un proiectil exploziv de artilerie antiaeriană calibrul 25 mm, două cartușe de infanterie calibrul 14,5 mm, două tuburi de cartuș de infanterie calibrul 14,5 mm și un tub cartuș de infanterie calibrul 7,62 mm”, a transmis sâmbătă ISU Suceava.

Muniţie a fost ridicată, transportată în condiţii de siguranţă şi depozitată provizoriu, urmând a fi distrusă într-un poligon autorizat, în perioada următoare.

Comenteaza cu profilul facebook

Distribuie articolul:

al doilea razboi mondial munitie gasita munitie sovietica munitie sovietica suceava
Mihnea Tudor
Mihnea Tudor este unul dintre jurnaliștii care publică articole pe site-ul stiripescurt.ro, cu o experiență de peste 7 ani în presa, pe domenii diverse, de la politica, externe, eveniment, sport etc.

Alte stiri de interes