Mutația Covid-19 din Anglia provoacă îngrijorare la București. Mesajul lui Raed Arafat

Secretarul de stat Raed Arafat a anunțat că România poate impune măsuri de carantină împotriva persoanelor care vin din Marea Britanie.

El a precizat că duminică sau luni poate să apară o decizie care să spună care este poziţia României în legătură cu această situaţie. Întrebat ce este important să ştim dacă noua tulpină de coronavirus descoperită în Marea Britanie ajunge şi în România, Arafat a răspuns:

“Din momentul în care se spune ”cu 70% mai contagioasă”, înseamnă că se ia mai uşor şi asta înseamnă că măsurile pe care le luăm, întâlnirile în casă cu oameni care nu sunt din casă, colindatul de la casă la casă şi intratul în casele respective, toate mijloacele care să permită răspândirea, aşa că revin să rog populaţia să înţeleagă că suntem într-o situaţie total neobişnuită. Putem limita această situaţie cu ajutorul populaţiei. Asta înseamnă distanţare, sărbători în familie restrânsă, vizite foarte reduse şi deplasări reduse şi purtatul măştii peste tot unde suntem cu oameni cu care nu stăm de regulă în casă”, a precizat Arafat.

Premierul britanic Boris Johnson a declarat, sâmbătă, că noua tulpină a coronavirusului este cu până la 70 la sută mai transmisibilă şi a renunţat la planurile de relaxare a măsurilor pe cinci zile, relaxarea limitându-se la o zi pentru zonele care nu sunt de cel mai înalt risc. În sud-estul Angliei, inclusiv la Londra, nu va exista o relaxare, ci dimpotrivă, măsurile au fost înăsprite.

Mai multe state europene, printre care Italia, Olanda, Belgia, au interzis zborurile din Marea Britanie.

Decizia referitoare la persoanele care vin în România din Regatul Unit îi va afecta, cu certitudine, și pe cetățenii români aflați acum în Marea Britanie dar care ar dori să-și petreacă sărbătorile de Crăciun alături de familiile lor din România.

Comenteaza cu profilul facebook

Distribuie articolul:

carantina cand vii din angliainterdictie angliamjutatie covidpersoane care vin din marea britanieraed arafat covid mutatie
Mihnea Tudor
Mihnea Tudor este unul dintre jurnaliștii care publică articole pe site-ul stiripescurt.ro, cu o experiență de peste 7 ani în presa, pe domenii diverse, de la politica, externe, eveniment, sport etc.

Alte stiri de interes