Nadia Comăneci, în ţinută de concurs, la 45 de ani de la primul 10 din istoria gimnasticii – VIDEO

Nadia Comăneci la 45 de ani de la primul 10 din istoria gimnasticii
Nadia Comăneci la 45 de ani de la primul 10 din istoria gimnasticii

Nadia Comăneci a marcat, duminică, printr-un mesaj special postat în social media împlinirea a 45 de ani de la primul 10 din istoria gimnasticii, obţinut de ea la Jocurile Olimpice din 1976.

Fosta sportivă a postat un filmuleţ în care poartă ţinută de concurs şi face un mic element acrobatic, în faţa unei camionete în ediţie limitată, cu logoul JO, pentru care îi mulţumeşte soţului său Bart Conner.

“O picătură de istorie 45 de ani mai târziu cu prima mea medalie olimpică. Jocurile Olimpice de la Montreal 1976. Adăugând colecţiei 1976 Montreal Olympic camioneta GMC în ediţie limitată cu logul Montreal, pentru a sărbători aniversarea primului 10 perfect în 18 iulie. Mulţumesc, Bart Conner”, a notat Nadia Comăneci.

În 1976, la JO de la Montreal, celebra româncă a obţinut şi primul 10 din istoria gimnasticii, uimind o lume întreagă. Pentru că afişajul electronic nu era programat să arate nota 10, pe ecran a apărut atunci nota 1.00. Nadia Comăneci a obţinut, la acea ediţie a Jocurilor Olimpice, de şapte ori scorul perfect, câştigând trei medalii de aur (la individual compus, bârnă şi paralele), o medalie de argint (echipă compus) şi una de bronz (sol).

VIDEO Nadia Comăneci la 45 de ani de la primul 10

Comenteaza cu profilul facebook

Distribuie articolul:

45 de ani primul 10 madia primul 10 nadia montreal nota 10 nadio comaneci primul 10 gimnastica
Mihnea Tudor
Mihnea Tudor este unul dintre jurnaliștii care publică articole pe site-ul stiripescurt.ro, cu o experiență de peste 7 ani în presa, pe domenii diverse, de la politica, externe, eveniment, sport etc.

Alte stiri de interes