O tânără canadiancă, Nadia Popovici, i-a salvat viața unui membru al staff-ului tehnic al echipei de hochei Canucks cu un singur mesaj pe telefon și acum este erou în America

O tânără fană a echipei de hochei din Vancouver a reușit să-i salveze viața lui Brian “Red” Hamilton, membru al staff-ului tehnic al echipei Canucks, la un meci cu Seattle Kraken, disputat la 23 octombrie 2021, informează presa canadiană și nord-americană.

La partida care a avut loc la Seattle, o spectatoare a echipei gazdă, care a stat în spatele băncii de rezerve a oaspeţilor, a văzut aluniţa de pe gâtul lui Hamilton şi i s-a părut că nu arată bine.

Ea nu a stat pe gânduri şi a scris un mesaj pe telefonul mobil pe care l-a mărit, l-a colorat şi i l-a arătat oficialului: “Aluniţa de pe spatele gâtului tău este posibil canceroasă. Te rog, mergi să consulţi un medic”.

“Mesajul pe care mi l-a arătat pe mobil va rămâne pentru totdeauna imprimat în creierul meu şi a făcut posibil ca să rămân în viaţă”, a povestit Hamilton.

La două zile după meci, fostul hocheist a mers la medic, unde a aflat că melanomul era într-adevăr cancerigen şi trebuia îndepărtat cât mai repede.

“Observaţia era corectă şi acea aluniţă de pe ceafa mea era un melanom malign şi, datorită insistenţei sale şi intervenţiei rapide a medicilor, a dispărut”, a declarat Hamilton.

Cu ajutorul Seattle Times, Hamilton a aflat numele tinerei care i-a salvat viaţa: Nadia Popovici, care a lucrat ca voluntar în secţia de oncologie, viitoare studentă la medicină, în vârstă de 22 de ani. Ea a declarat că a văzut acel tip de melanom la pacienţi în timpul stagiilor efectuate în spital.

Donație pentru facultate

“S-a uitat la telefonul meu şi a plecat. M-am gândit că poate era deja conştient de problemă. Sunt atât de bucuroasă că am putut să ajut”, a spus Popovici.

Cele două echipe s-au întâlnit din nou sâmbătă şi au decis să facă, împreună, o donaţie de 10.000 de dolari pentru ca Nadia să-şi înceapă studiile de medicină. Popovici l-a cunoscut direct pe Hamilton, într-o întâlnire emoționantă, cu câteva ore înainte de ora jocului.

“Ea mi-a prelungit viaţa. Am o familie minunată, o fiică minunată. Ea mi-a salvat viaţa. Nu m-a scos dintr-o maşină în flăcări, ca într-o poveste extraordinară, ci m-a scos dintr-un foc lent. Vreau să ştiţi cu toţii că nu este vorba despre mine. Este vorba despre o persoană incredibilă care îşi face timp pentru a observa ceva îngrijorător şi apoi găseşte o modalitate de a anunţa în haosul unui joc de hochei. A făcut tot posibilul să-mi atragă atenţia din tribune, în timp ce îmi făceam treaba pe banca echipei Canucks”, a spus Hamilton, într-o declarație de presă, precizând că aluniţa respectivă i-ar fi pus viaţa în pericol dacă ar fi neglijat-o în continuare.

Popovici este originară din Vancouver, dar, după despărţirea părinilor, s-a mutat cu mama ei, YukYung Nelson, 200 de kilometri sud, la Seattle. Tânăra a declarat că ea şi mama ei sunt înfocaţi fani ai echipei Canucks. Nadia merge la jocurile echi.pei Kraken cu abonamentele tatălui ei vitreg.

Comenteaza cu profilul facebook

Distribuie articolul:

canucks fan hochei i-a salvat viata mesaj pe telefon nadia popovici
Cristian Saghin
Cristian Saghin este unul dintre jurnaliștii care publică articole pe site-ul stiripescurt.ro, cu o experienta de peste 30 de ani în presa. De profesie inginer, a prins gustul presei imediat după Revoluție, trecând de la reporter... până la redactor șef... Este editorul general al site-ului stiripescurt.ro

Alte stiri de interes