Naomi Osaka este noua regină la Australian Open. Jennifer Brady a cedat în două seturi

Naomi Osaka, 23 de ani, 3 WTA, a câștigat Australian Open 2021, după ce a învins-o sâmbătă pe americanca Jennifer Brady, 25 de ani, 25 WTA, cu scorul de 6-4, 6-3. Sportiva de origine japoneză va urca și în clasamentul WTA, începând de luni.

Osaka a câștigat, după o oră şi 17 minute, al doilea ei Australian Open, după cel adjudecat în 2019. Osaka va urca pe locul al doilea WTA, în timp ce Simona Halep va coborî o poziţie, până pe locul 3.

Naomi Osaka, noua regină la Australian Open 2021

Campioana, deși a a avut unele momente mai grele, a ținut joculm în frâu. Jennifer Brady a încercat, dar niciodată nu a reușit să străpungă platoșa japonezei. A ținut aproape în primul set, până la 4-4, a avut și unele oportunități de a trece în față, dar nu le-a concretizat, iar Naomi, cu experiența, celor trei finale de Mare Șlem jucat anterior a reușit să câștige prima parte cu 6-4.

Rămasă puțin în primul set, americanca aflată la prima finală de Grand Slam, s-a prăbușit, iar Osaka s-a dus rapid la 4-0. A fost o finală într-un singur sens, iar japoneza s-a impus cu 6-4, 6-3, după o oră și șaptesprezece minute minute de joc.

Este al șaptea trofeu al carierei pentru Naomi Osaka, patru dintre acestea fiind de Mare Șlem: Australian Open 2019, 2021 și US Open 2018 și 2020.

Comenteaza cu profilul facebook

Distribuie articolul:

australian open 2021 finala Australian Open Naomi Osaka naomi osaka - jannifer brady rezultat naomi osaka campioana australian open 2021
Mihnea Tudor
Mihnea Tudor este unul dintre jurnaliștii care publică articole pe site-ul stiripescurt.ro, cu o experiență de peste 7 ani în presa, pe domenii diverse, de la politica, externe, eveniment, sport etc.

Alte stiri de interes