Naşterea unui pui de şoarece-căprioară, înregistrată în premieră

Un pui de chevrotain, specie pe cale de dispariţie originară din Filipine, cunoscută drept „şoarecele-căprioară” sau „căprioara-şoarece”, s-a născut în Polonia şi venirea lui pe lume a fost pentru prima dată înregistrată video, relatează Reuters.

Animalul s-a născut la grădina zoologică din Wroclaw, pe 10 noiembrie, şi avea dimensiunea unei cutii cu chibrituri şi o greutate de circa 100 de grame.

Naşterea lui este importantă deoarece, în grădinile zoologice din Europa, există 12 exemplare între care un singur mascul.

Specia este caracterizată de statura mică, picioarele subţiri şi capul similar soarecelui.

„Pentru prima dată în istoria oricărei specii de căprioară-şoarece o naştere a fost filmată, apoi, primele clipe de viaţă ale puiului”, a spus Radoslaw Ratajszczak, şeful Zoo Wroclow.

Exemplarele de chevrotain riscă să dispară. Specia a fost afectată de vânătoare şi de pantaţiile de palmieri pentru ulei în ţara lor de origine.

„Sunt foarte predispuşi prădătorilor… sunt chiar uşor de prins. Şi sunt, desigur, ca iepurii, foarte gustoşi, din păcate”, a mai spus Ratajszczak.

Totuşi, ei sunt complicat de observat. Preferă să se ascundă în iarbă şi, mai ales când dau naştere, în locuri retrase, departe de oameni.

Nu este ştiut încă sexul puiului nou-născut. Naturaliştii speră că este mascul, care va ajuta la procesul de reproducere.

Comenteaza cu profilul facebook

Distribuie articolul:

chevrotain pui de şoarece-căprioară şoarecele-căprioară
Gloria Pascu
Gloria Pascu este unul dintre jurnaliștii care publică articole pe site-ul stiripescurt.ro, acoperind o varietate de domenii, de la politică și justiție, la actualitate, lifestyle, știri externe sau sport, cu o experinta de peste 5 ani, în branșă.

Alte stiri de interes