Năsui: S-au dus peste 3 miliarde de lei în plină pandemie pe pensiile speciale, în timp ce noi aşteptăm verdictul CCR

Deputatul USR Claudiu Năsui a declarat că în ultimele patru luni, în plină pandemie, peste 3 miliarde lei s-au dus pe pensiile speciale, în timp ce lumea aşteaptă decizia CCR pe această speţă. „Una din priorităţile USR este eliminarea acestor clase de privilegii în care unii români sunt buni de primit, iar alţii doar de plătit”, a adăugat Năsui.

„Risipa de bani continuă, în timp ce clasa politică îşi acordă noi privilegii. Nu trece săptămâna fără să mai auzim de un nou vot pentru a acorda noi sporuri sau beneficii celor apropiaţi de centrii de putere. Între timp, lupta pentru a le păstra pe cele vechi se dă la cel mai înalt nivel. De aproape 5 luni aşteptăm un verdict de la CCR legat de impozitarea pensiilor speciale. Evident că aşteptăm un răspuns de la cei care ei înşişi beneficiază de pensii speciale, unii chiar multiple. Ce înseamnă asta pentru români? Ei bine, peste 3 miliarde de lei s-au dus în plină pandemie în pensiile speciale. Asta doar în ultimele 4 luni de zile, de când a trecut votul de impozitare în parlament. Imediat se vor face 5, astfel că specialii vor mai încasa o pensie, în timp ce noi aşteptăm răspunsul CCR”, a scris Claudiu Năsui luni pe Facebook.

El a prrecizat că avem categorii de pensionari speciali care încasează mii de euro pe lună, în timp ce angajaţii pe salariul minim plătesc printre cele mai mari taxe din UE pe muncă.

„Una din priorităţile USR este eliminarea acestor clase de privilegii în care unii români sunt buni de primit, iar alţii doar de plătit. În timp ce angajaţii pe salariul minim plătesc printre cele mai mari taxe din UE pe muncă, avem categorii de pensionari speciali care încasează mii de euro lunar, nu în baza contribuţiilor, ci doar în baza privilegiilor pe care unii şi le-au votat cu mâna lor”, a completat deputatul USR.

Acesta a mai spus că pensiile speciale trebuie să dispară deoarece sunt „o discriminare crasă a contribuabililor din România”.

„Acest lucru trebuie să dispară, de aceea una din primele legi propuse de USR a fost eliminarea acestor discrepanţe care nu sunt altceva decât o discriminare crasă a contribuabililor din România. Unul din angajamentele pe care USR-PLUS şi le ia în faţa românilor este fără pensii speciale şi fără sinecuri pentru că doar astfel putem face România o ţară prietenoasă pentru toţi locuitorii ei”, a conchis Claudiu Năsui.

Curtea Constituţională discută pe 4 noiembrie asupra obiecţiilor de neconstituţionalitate formulate de Avocatul Poporului şi de Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie (ÎCCJ) cu privire la impozitarea pensiilor speciale cu până la 85%. CCR a amânat de mai multe ori pronunţarea asupra acesor sesizări formulate în luna iunie.

Comenteaza cu profilul facebook

Distribuie articolul:

claudiu nasui decizie ccr pensii speciale pensii speciale taxe
Mihnea Tudor
Mihnea Tudor este unul dintre jurnaliștii care publică articole pe site-ul stiripescurt.ro, cu o experiență de peste 7 ani în presa, pe domenii diverse, de la politica, externe, eveniment, sport etc.

Alte stiri de interes