Tehnologie

NATO a selectat Thales pentru a oferi prima capacitate certificată de cloud de apărare pentru forțele armate

NATO a selectat Thales pentru a oferi prima capacitate cloud de apărare implementabilă la nivel de teatru, o soluție compactă și complet certificată pentru gestionarea end-to-end și controlul conectivității, aplicațiilor și găzduirii datelor.

Nexium Defense Cloud a fost selectată de NATO deoarece respectă cele mai stricte standarde de securitate și interoperabilitate militară.

Soluția lui Thales garantează suveranitatea și autonomia strategică a forțelor armate.

NATO a selectat Thales pentru a oferi prima soluție certificată de cloud de apărare care poate fi implementată în teatrul de operațiuni în mai puțin de 24 de ore, relatează businesswire.com.

Pe măsură ce operațiunile militare devin din ce în ce mai dependente de  date, accesul la date și aplicații critice este o cerință crucială pentru forțele armate. Capacitatea cloud de apărare dezvoltat de Thales permite forțelor să analizeze și să partajeze date în timp real de la centrul de comandă la teatrul de operații, să urmărească transformarea lor digitală în siguranță completă și să accelereze ciclul de decizie pentru a obține și a menține un avantaj operațional.

Cu Nexium Defense Cloud și Service Design Studio și sistemul de orchestrație, o mică echipă de experți poate implementa servicii și aplicații IT în locații situate la mii de kilometri distanță în doar câteva ore. Această soluție se bazează pe o abordare holistică care cuprinde managementul aplicațiilor, IT, rețele și securitate, cu o arhitectură generală a sistemului concepută pentru a se potrivi diferitelor niveluri diferite de confidențialitate.

Nexium Defense Cloud încorporează cele mai bune tehnologii civile și comerciale disponibile pentru a oferi o soluție completă, modulară, suverană, care permite forțelor să funcționeze complet autonom în teatrul de operații. Oferă o gamă largă de configurații posibile, de la o infrastructură de mare capacitate și ușor scalabilă pentru sediul de comandă la sisteme containerizate all-in-one care transformă o bază directă într-un nou nod cloud în doar câteva ore.

Această interconectare ușoară în cadrul organizațiilor ad-hoc și al structurilor de comandă crește eficiența misiunii cu un nivel de securitate fără egal.

Nexium Defense Cloud include toate componentele posturilor de comandă militare (dulapuri, servere, suporturi de stocare a datelor, sistem de supraveghere etc.) și îndeplinește cerințele de performanță în ceea ce privește dimensiunea, greutatea și puterea (SWaP) pentru a simplifica implementarea și a minimiza amprenta logistică.

Thales (Euronext Paris: HO) este un lider global de înaltă tehnologie care investește în inovații digitale și „deep tech” – conectivitate, date mari, inteligență artificială, securitate cibernetică și tehnologie cuantică – pentru a construi un viitor în care putem avea încredere, care este vital pentru dezvoltarea societăților noastre. Compania oferă soluții, servicii și produse care își ajută clienții – afaceri, organizații și state – în piețele de apărare, aeronautică, spațiu, transport și identitate digitală și securitate pentru a-și îndeplini misiunile critice, plasând oamenii în centrul deciziei – procesul de realizare.

Comenteaza cu profilul facebook

Alte știri de interes

Ce se întâmplă dacă nu vei accepta noile reguli WhatsApp

Mihnea Tudor

Facebook a blocat accesul la ştiri pentru Australia

Mihnea Tudor

Digitalizarea proceselor reduce costurile cu 100.000 de Euro pe an

Mihnea Tudor

Companiile din Europa Centrală și de Est consideră că investițiile digitale îmbunătățesc performanța în afaceri și reduc costurile

Daniela Arnăutu

Monitorizarea pacientului la distanță. Terminologii și dispozitive medicale inteligente

Furdu Constantin

E-health » Introducerea tehnologiilor Smart în unități medicale

Furdu Constantin

Acest site folosește cookies. Nu colectăm date personale. Acceptă »