Ne pare rău, suntem pe cale să vă anulăm conturile! Avertisment Poliția Română

Ne pare rău, suntem pe cale să vă anulăm conturile! Avertisment Poliția Română
Ne pare rău, suntem pe cale să vă anulăm conturile! Avertisment Poliția Română

Poliția Română ne informează despre un nou atac phishing, pe care l-au descoperit în urma unor sesizări făcute de români.

Nu puțini s-au trezit cu un astfel de mesaj în email-ul personal:

Atenție FALS!

Polițiștii atrag atenția că acest email este un fals, conform unui mesaj pe pagina lor de socializare:

”Ați primit și dumneavoastră acest mesaj/mail? Sperăm că NU ați dat curs „invitației neobișnuite” de a vă introduce datele personale pe platforma respectivă.

La o citire atentă a mesajului, remarcăm forma textului și încercăm să nu cădem „pradă” acestor atacuri de tip #phishing.

Mai mult, vă rugăm să discutați cu bunicii sau persoanele dragi, care pot fi vulnerabile în fața acestor situații.Verificați cu atenție adresa expeditorului, adresa site-ului pe care ar urma să introduceți date personale și asigurați-vă că sunteți pe site-ul oficial, iar cererea este una legitimă.

Vă invităm să trimiteți acest mesaj tuturor persoanelor vulnerabile!”, scriu oamenii legii, pe pagina de Facebook #politiaromana.

Comenteaza cu profilul facebook

Distribuie articolul:

anulare cont bancaatac phishingcont bancamail falspolitia romana
Mihnea Tudor
Mihnea Tudor este unul dintre jurnaliștii care publică articole pe site-ul stiripescurt.ro, cu o experiență de peste 7 ani în presa, pe domenii diverse, de la politica, externe, eveniment, sport etc.

Alte stiri de interes