Ne putem vaccina la domiciliu sau în ambulatoriile de specialitate, conform noilor ordine ale Guvernului

Ne vom putea vaccina atât la domiciliu, cât și în ambulatoriile de specialitate. Vaccinarea va fi efectuată de către medicii de familie, care vor primi bani în plus pentru această activitate.

Guvernul a aprobat ordonanța de urgență care introduce și reglementează vaccinarea împotriva COVID-19 de către medicii de familie la domiciliul pacienților care solicită acest lucru, precum și activitatea de imunizare în ambulatoriile de specialitate.

Conform actului normativ, pentru deplasarea și administrarea serului la domiciliul pacientului, medicii de familie vor primi câte 60 de lei pentru fiecare inoculare. Tariful include și consultația medicală, raportarea și monitorizarea reacțiilor adverse postvaccinale. Pentru imunizarea în cabinetul lor, medicii de familie primesc în prezent 40 de lei. Același act normativ stabilește și un tarif de 40 de lei pentru inocularea făcută de medicii de familie în cadrul ambulatoriilor din spitale.

Ioana Mihăilă, ministrul Sănătății, spune că ordonanța are drept scop stimularea vaccinării pentru persoanele vârstnice, nedeplasabile sau greu deplasabile. Prin imunizarea în ambulatoriile de specialitate sunt vizați pacienții cu boli cronice, adică tocmai persoanele care au şi cel mai mare risc de a se îmbolnăvi şi a dezvolta complicații grave în caz de infecție cu SARS-CoV-2.

„Este o măsură ce are drept scop stimularea vaccinării și protecția cu precădere a persoanelor vârstnice, nedeplasabile sau mai greu deplasabile. Pentru vaccinarea la domiciliu, am crescut tariful cu 50%, la 60 de lei/inoculare, de la 40 de lei/inoculare cât este la cabinet, diferență menită să acopere cheltuielile de deplasare. De asemenea, pentru pacienții cu boli cronice poate începe vaccinarea în ambulatoriile de specialitate”, a declarat ministrul Sănătății.

De altfel, autoritățile recunosc că încearcă, prin această decizie, să impulsioneze campania de imunizare, care de luni bune se află în impas.

Comenteaza cu profilul facebook

Distribuie articolul:

medic de familieunde ne putem vaccinavacci la domiciliuvaccinare in ambulatoriuvaccinare medici de familie
Mihnea Tudor
Mihnea Tudor este unul dintre jurnaliștii care publică articole pe site-ul stiripescurt.ro, cu o experiență de peste 7 ani în presa, pe domenii diverse, de la politica, externe, eveniment, sport etc.

Alte stiri de interes